Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Obrácený jablečný koláč

DSCN2290.jpg
Ingredience
 24x24 cm

na slaný karamel

4 + 2 lžíce studeného másla
1/2 hrnku hnědého cukru
1 lžička soli
5 jablek

na těsto

1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
2 lžičky skořice
1 hrnek hnědého cukru
2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
1/2 hrnku změklého másla
2 vejce
lžička vanilkového cukru
1/2 šálku smetany ke šlehání

Postup

1.Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu. Tu hojně vytřete 4 lžícemi studeného másla a rovnoměrně posypte hnědých cukrem a solí.  2.Na hluboké pánvi si rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte oloupaná a na měsíčky pokrájená jablka a duste cca 8 minut doměkka.  3.Ve velké míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici a sůl. Poté přidejte změklé máslo, hnědý a vanilkový cukr, vejce a smetanu a ručním šlehačem promíchejte dohladka. 
4.Do připravené formy přidejte jablka a na ty navrstvěte připravenou hmotu.  5.Pečte cca 40 minut a nechte alespoň 15 minut chladnout. Objeďte koláč nožem podél krajů, aby šel lépe vyklopit, pak dejte talíř či tác na formu a opatrně překlopte a formu odstraňte. 6.Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany smíchané s trochou javorového sirupu nebo s vanilkovou zmrzlinou. 
DSCN2285.jpg DSCN2288.jpg DSCN2293.jpg DSCN2297.jpg

Připravte si ještě