Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Jablečný štrúdl z listového těsta

Rychlá jídla
DSC_2192.jpg
Ingredience
2 x 
500 g listového těsta
8 jablek
4 lžíce strouhanky
4 lžíce cukru krupice
skořice
máslo
1 vejce
dále můžete přidat: rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy

 

Postup

1.Listové těsto rozdělte na dvě poloviny. Z každé bude jeden štrúdl. 2.Těsto rozválejte na pomoučněném vále. Doprostřed po celé délce nasypte strouhanku a na ni nasypte oloupaná a na kousky nakrájená jablka. Ta posypte cukrem a skořicí a poklaďte plátky másla, znovu posypte strouhankou.
3.Zaviňte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova (cca 20 - 25 minut).
DSC_2175.jpg DSC_2177.jpg

Připravte si ještě