Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Jablečné blondies s drobenkou

Mezinárodní kuchyně
DSCN2355.jpg
Ingredience
 24x24 cm

na drobenku

1/2 šálku másla (studeného, nakrájeného na kostičky)
1/2 šálku hnědého cukru
1/2 lžičky skořice
1 šálek hladké mouky

na těsto

1 a 1/4 šálku hladké mouky
2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 šálku másla (rozpuštěného)
1/2 šálku hnědého cukru
1/4 šálku javorového sirupu
1 vejce
1 lžíce vanilkového cukru
2 jablka (oloupená a nakrájená na kostičky)

Postup

1.Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. 2.V míse si smíchejte všechny suroviny na drobenku a pomocí vidličky nebo rukama zpracujte. Do doby, než budete mít hotové těsto, dejte drobenku do ledničky. 3.V jiné míse si smíchejte mouku, skořici, zázvor, sůl a jedlou sodu a promíchejte. 4.V další míse si vymíchejte rozpuštěné máslo s hnědým a vanilkovým cukrem a javorovým sirupem. Poté přišlehejte i vejce. 5.Do této směsi přimíchejte nejprve jednu půlku suché směsi a poté i druhou. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali, měly by tam místy ještě zůstat suché části. Nakonec zlehka přimíchejte jablka nakrájená na malé kostičky. 
6.Připravte si formu a vystříkejte olejem ve spreji, nebo vymažte máslem a vysypejte moukou, případně můžete použít pečicí papír. 7.Těsto dejte do formy, zarovnejte a rovnoměrne posypte drobenkou. Dejte péct na cca 30 minut - zkuste kontrolu pomocí špejle - pokud po vytažení bude suchá, máte hotovo. 
DSCN2331.jpg DSCN2338 - Copy.jpg

Připravte si ještě