Jablečné blondies s drobenkou


Ingredience

na drobenku
1/2 šálku másla (studeného, nakrájeného na kostičky)1/2 šálku hnědého cukru
1/2 lžičky skořice
1 šálek hladké mouky
na těsto
1 a 1/4 šálku hladké mouky2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 šálku másla (rozpuštěného)
1/2 šálku hnědého cukru
1/4 šálku javorového sirupu
1 vejce
1 lžíce vanilkového cukru
2 jablka (oloupená a nakrájená na kostičky)
Postup
1.Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C.
2.V míse si smíchejte všechny suroviny na drobenku a pomocí vidličky nebo rukama zpracujte. Do doby, než budete mít hotové těsto, dejte drobenku do ledničky.
3.V jiné míse si smíchejte mouku, skořici, zázvor, sůl a jedlou sodu a promíchejte.
4.V další míse si vymíchejte rozpuštěné máslo s hnědým a vanilkovým cukrem a javorovým sirupem. Poté přišlehejte i vejce.
5.Do této směsi přimíchejte nejprve jednu půlku suché směsi a poté i druhou. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali, měly by tam místy ještě zůstat suché části. Nakonec zlehka přimíchejte jablka nakrájená na malé kostičky.
6.Připravte si formu a vystříkejte olejem ve spreji, nebo vymažte máslem a vysypejte moukou, případně můžete použít pečicí papír.
7.Těsto dejte do formy, zarovnejte a rovnoměrne posypte drobenkou. Dejte péct na cca 30 minut - zkuste kontrolu pomocí špejle - pokud po vytažení bude suchá, máte hotovo.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz