Žampionové ragú


Ingredience
4 x 
500 g žampionů
200 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
100 ml bílého vína
tymián
pár kapek citronu
pažitka
česnek
chléb na topinky (použila jsem ořechový)
200 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
100 ml bílého vína
tymián
pár kapek citronu
pažitka
česnek
chléb na topinky (použila jsem ořechový)
Postup
1.Nejprve si očistěte a pokrájejte žampiony na půl a poté na plátky. Rozpalte si pánev a přidejte olivový olej a máslo.
2.Přisypte žampiony, osolte, opepřete a přidejte čerstvý, případně sušený tymián.
3.K žampionům přidejte pár kápek šťávy z citronu (zamezíte tak hnědnutí žampionů).
4.Restujte dozlatova na vyšším plameni, poté přilijte víno a nechte kompletně odpařit.
5.Přilijte smetanu a krátce provařte dokud nedosáhnete krémové konzistence.
6.Podávejte na nasucho opečené topince lehce potřené česnekem. Posypte posekanou pažitkou.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz