Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Žampionové ragú

Rychlá jídla
48391305_1115298485295335_3495361157055643648_n.jpg
Ingredience
4 x 
500 g žampionů
200 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
100 ml bílého vína
tymián
pár kapek citronu
pažitka
česnek
chléb na topinky (použila jsem ořechový)

 

Postup

1.Nejprve si očistěte a pokrájejte žampiony na půl a poté na plátky. Rozpalte si pánev a přidejte olivový olej a máslo. 2.Přisypte žampiony, osolte, opepřete a přidejte čerstvý, případně sušený tymián. 3.K žampionům přidejte pár kápek šťávy z citronu (zamezíte tak hnědnutí žampionů).
4.Restujte dozlatova na vyšším plameni, poté přilijte víno a nechte kompletně odpařit. 5.Přilijte smetanu a krátce provařte dokud nedosáhnete krémové konzistence. 6.Podávejte na nasucho opečené topince lehce potřené česnekem. Posypte posekanou pažitkou.
48389533_2398091506927850_526755048542175232_n.jpg 48368767_2619312938080574_6656662111470485504_n.jpg

Připravte si ještě