Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Špagety se smetanovou omáčkou, žampiony a slaninou

DSC_0150.jpg
Ingredience
4 x 
1 balík špaget
voda
sůl
200 g žampionů
100 g slaniny
1 lžíce olivového oleje
čerstvý tymián
200 ml smetany ke šlehání
1 žíce hladké mouky
parmazán

Postup

1.Špagety uvařte podle návodu a nechte si hrnek vody z jejich vaření. Žampiony nakrájejte na kousky a slaninu na kostičky. 2.Rozpalte vyšší pánev nebo hrnec a vlijte olivový olej. Přidejte pokrájené žampiony a slaninu. Vše společně restujte. Průběžně podlévejte vždy trochou vody z vaření špaget. 3.Osolte, opepřete a přidejte lístečky tymiánu. 4.Když jsou žampiony měkké, smíchejte si smetanu ke šlehání s moukou a prošlehejte. Opatrně, za stálého míchání, vlijte k žampionům se slaninou.
5.Promíchejte a provařte do zhoustnutí. Přilijte zbytek vody z vaření špaget. Zamíchejte a povařte dalších 10 minut.  6.Do hotové omáčky přidejte špagety a společně promíchejte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
DSC_0144.jpg DSC_0145.jpg DSC_0147.jpg DSC_0149.jpg

Připravte si ještě