Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Špagety Carbonara

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
DSC_0551.jpg
Ingredience
4 x 
1 balíček špaget
20 dkg slaniny
4 žloutky
120 ml smetany
2  hrsti strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
pepř
čerstvý tymián

Postup

1.Špagety uvařte dle návodu. Jednu sběračku vody ze špaget si nechte stranou. 2.Na rozehřátou pánev nalijte trochu olivového oleje a přidejte pokrájenou slaninu. Orestujte ji. V hrnku si rozmíchejte smetanu se žloutky a nastrouhaným parmazánem (trochu nechte stranou na posypání). 3.Když je slanina orestovaná přidejte do pánve hotové špagety spolu s trochou vody z jejich vaření, kterou jste si dali stranou.
4.Promíchejte a sundejte z plotny. Poté ihned přilijte smetanu se žloutky a parmazánem a promíchejte. Podávejte posypané tymiánem a strouhaným parmazánem a čerstvě mletým pepřem.
DSC_0554.jpg DSC_0546.jpg

Připravte si ještě