Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Špagety Carbonara s cuketou

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
Fotografie2277.jpg
Ingredience
4 x 
1 balík špaget
1 mladá cuketa
20 dkg pancetty nebo anglické slaniny
2 hrsti parmazánu
120 ml smetany
sůl
pepř
4 žloutky
čerstvý tymián
olivový olej

Postup

1.Špagety si uvařte podle návodu a nechte si stranou trochu vody z jejich vaření. Na rozehřátou pánev nalijte trochu olivového oleje a přidejte pokrájenou slaninu, orestujte a přidejte pokrájenou cuketu na kolečka (když je mladá, nemusí se loupat), lehce osolte a vydatně opepřete čerstvě namletým pepřem. 2.V hrnku si mezitím rozmíchejte žloutky se smetanou a nastrouhaným parmazánem.
3.Když je slanina i cuketa dostatečně orestovaná přidejte do pánve hotové špagety spolu s trochou vody z vaření. Promíchejte a sundejte z plotny, poté ihned vlijte smetanu se žloutky a parmazánem do špaget a promíchejte. 4.Podávejte ještě posypané trochou parmazánu, lístky tymiánu a čerstvě namletým pepřem.  
Fotografie2273.jpg Fotografie2278.jpg

Připravte si ještě