Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Cuketový krém

DSCN5592.jpg
Ingredience
4 x 
2 mladé cukety
2 větší brambory
1 cibule
2 stroužky česneku
zeleninový vývar nebo voda
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
čerstvé bylinky (tymián, majoránka)
100 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř

Postup

1.Cuketu nakrájejte na větší kostky (mladou cuketu nemusíte loupat, dodá polévce barvu). Brambory také nakrájejte na kostky. 2.V hrnci rozpusťte máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Poté přidejte prolisovaný česnek a posekané bylinky. 3.Krátce restujte na střední plamen. Jakmile začne česnek a bylinky vonět, přidejte cuketu a brambory. Krátce restujte, poté zasypte hladkou moukou a ještě chvíli opékejte. 
4.Poté zalijte vodou nebo vývarem, aby bylo vše potopené. Osolte, opepřete a vařte do změknutí cukety. 5.Poté rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu a případně dochuťte solí a pepřem. 6.Nemusíte mixovat úplně dohladka, můžete nechat kousky cukety nebo brambor.
DSCN5586.jpg DSCN5589.jpg

Připravte si ještě