Vláčný jablečný koláč se skořicí
Ingredience
19x28 cm
1 a 1/3 hrnku hladké špaldové mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
140 g změklého másla
120 g krupicového cukru
semínka z vanilkového lusku
3 vejce (M)
3 lžíce rumu
5 lžic kefíru
3 jablka
3 lžíce skořicového cukru na posypání
1/2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
140 g změklého másla
120 g krupicového cukru
semínka z vanilkového lusku
3 vejce (M)
3 lžíce rumu
5 lžic kefíru
3 jablka
3 lžíce skořicového cukru na posypání
Postup
1.Předehřejte troubu na 175 °C.
2.Do velké mísy dejte změklé máslo, přisypte cukr a pomocí ručního mixéru šlehejte dokud se nevytvoří světlá pěna. Poté po jednom postupně zašlehávejte vejce.
3.Přidejte vanilku, rum a kefír a opět krátce prošlehejte.
4.V jiné míse si smíchejte mouku, sůl a kypřicí prášek, přisypte k vyšlehaným surovinám a na nízký stupeň zašlehejte.
5.Jablka si oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ty pomocí stěrky krátce přimíchejte k těstu.
6.To rozprostřete do pečicím papírem vyložené formy, celý povrch posypte skořicovým cukrem a pečte cca 40 minut.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz