Vláčný jablečný koláč se skořicí

20241030_151831.jpg
Ingredience
 19x28 cm
1 a 1/3 hrnku hladké špaldové mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
140 g změklého másla
120 g krupicového cukru
semínka z vanilkového lusku
3 vejce (M)
3 lžíce rumu
5 lžic kefíru
3 jablka
3 lžíce skořicového cukru na posypání

Postup

1.Předehřejte troubu na 175 °C. 2.Do velké mísy dejte změklé máslo, přisypte cukr a pomocí ručního mixéru šlehejte dokud se nevytvoří světlá pěna. Poté po jednom postupně zašlehávejte vejce. 3.Přidejte vanilku, rum a kefír a opět krátce prošlehejte. 4.V jiné míse si smíchejte mouku, sůl a kypřicí prášek, přisypte k vyšlehaným surovinám a na nízký stupeň zašlehejte.
5.Jablka si oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ty pomocí stěrky krátce přimíchejte k těstu. 6.To rozprostřete do pečicím papírem vyložené formy, celý povrch posypte skořicovým cukrem a pečte cca 40 minut. 
20241030_134010.jpg 20241030_134814.jpg 20241030_135111.jpg 20241030_135628.jpg 20241030_135720.jpg 20241030_140542.jpg 20241030_140933.jpg 20241030_141039.jpg 20241030_145133.jpg 20241030_151834.jpg

Připravte si ještě