Skořicoví šneci

Ingredience
30 x 
na těsto
150 ml mléka100 g rozpuštěného másla
2 žloutky
20 g droždí
300 g hladké mouky
1 lžíce cukru
1 lžička soli
na dokončení
1 vejce100 g hnědého cukru
50 g mletých mandlí
50g mletých vlašských ořechů
2 lžíce medu
2 lžičky skořice
Postup
1.Do misky si rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a rozmíchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přilijte vlažné mléko, zaprašte trochou mouky a nechte vzejít na teplém místě.
2.Až kvásek vyběhne, přidejte prosátou mouku, žloutky, sůl a rozehřáté, již vlažné máslo a zpracujte v těsto. To poté dejte do mísy a přikryté utěrkou nechte cca 1 hodinu vykynout.
3.Těsto je možné nechat připravit v domácí pekárně (program těsto), ingredience vložte v uvedeném pořadí.
4.Těsto vyválejte na tenký plát (obdelník), potřete rozkvedlaným vejcem a posypte 2/3 směsi mletých oříšků, mandlí, cukru a skořice.
5.Poté zaviňte v roládu a krájejte centimentrová kolečka, která přendejte na pečicí papír a ještě nechte asi 15 minut vykynout na plechu. Pak potřete vajíčkem, posypte zbylou posypkou a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatova (cca 20 minut).
6.Po vyndání z trouby šneky pokapejte rozpuštěným medem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz