Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Skořicoví šneci

DSCN5569.jpg
Ingredience
30 x 

na těsto

150 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
2 žloutky
20 g droždí
300 g hladké mouky
1 lžíce cukru
1 lžička soli

na dokončení

1 vejce
100 g hnědého cukru
50 g mletých mandlí 
50g mletých vlašských ořechů
2 lžíce medu
2 lžičky skořice

Postup

1.Do misky si rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a rozmíchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přilijte vlažné mléko, zaprašte trochou mouky a nechte vzejít na teplém místě. 2.Až kvásek vyběhne, přidejte prosátou mouku, žloutky, sůl a rozehřáté, již vlažné máslo a zpracujte v těsto. To poté dejte do mísy a přikryté utěrkou nechte cca 1 hodinu vykynout. 3.Těsto je možné nechat připravit v domácí pekárně (program těsto), ingredience vložte v uvedeném pořadí.
4.Těsto vyválejte na tenký plát (obdelník), potřete rozkvedlaným vejcem a posypte 2/3 směsi mletých oříšků, mandlí, cukru a skořice. 5.Poté zaviňte v roládu a krájejte centimentrová kolečka, která přendejte na pečicí papír a ještě nechte asi 15 minut vykynout na plechu. Pak potřete vajíčkem, posypte zbylou posypkou a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatova (cca 20 minut). 6.Po vyndání z trouby šneky pokapejte rozpuštěným medem. 
DSC_0144.jpg 20140420_212046.jpg DSCN5572.jpg DSC_0145.jpg

Připravte si ještě