Císařský trhanec s jablky

Rychlá jídla
IMG_20200831_140332.jpg
Ingredience
2 x 
2 malá jablka nebo 1 velké
3 vejce
citronová kůra
špetka skořice
100 g hladké mouky
špetka soli
160 ml mléka
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce rumu
hrst rozinek namočených v rumu
2 lžíce moučkového cukru
skořice
2 lžíce másla

Postup

1.Nejprve si připravte jablka. Oloupejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. 2.Dále si připravte těsto. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. V míse důkladně smíchejte mléko, mouku, cukr, žloutky a rum a poté opatrně přimíchávejte bílky. 3.Připravte si menší pánev, přidejte do ní asi půl lžíce másla, nechte rozpustit a poté vložte polovinu připravených jablek, posypte skořicí a pár minut za občasného míchání opečte, aby změkly. 4.Následně vlijte polovinu těsta a hojně posypte rozinkami, na střední teplotu nechte asi 5 minut opékat, potom přikryjte pokličkou a nechte provařit ještě 2 minuty. Sundejte pokličku, vemte si velký talíř a přiklopte ho na pánev, tu s talířem otočte, aby se opečená placka vyklopila, přidejte do pánve ještě kousek másla a placku vsuňte zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany.
5.Opékejte asi dvě minuty a potom pomocí vidliček placku natrhejte na kousky. Posypte lžící moučkového cukru, lehce mezi kousky cukr vmíchejte a nechte už jen krátce zkaramelizovat a můžete podávat posypané moučkovým cukrem a případně s nějakou ovocnou omáčkou. Já použila borůvkovou, kterou jsem si připravila prohřátím borůvkového džemu s trochou portského vína. 6.Stejně připravte i druhý trhanec.
IMG_20200831_133249.jpg IMG_20200831_134128.jpg IMG_20200831_134514.jpg IMG_20200831_135007.jpg IMG_20200831_135640.jpg IMG_20200831_140240.jpg

Připravte si ještě