Borůvkové lívance

Rychlá jídla
IMG_20200328_114240.jpg
Ingredience
22 x 
2 velká vejce
130 ml kefíru
100 ml mléka
40 g rozpuštěného másla
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
špetka soli
100 g borůvek
olej na smažení
javorový sirup
moučkový cukr

Postup

1.Vejce vyklepněte do větší mísy a důkladně prošlehejte metlou. Přišlehejte nejprve kefír a mléko a poté i rozpuštěné máslo a oba cukry. 2.Do této směsi prosejte mouku s kypřicím práškem a solí a spojte metlou. 3.Nakonec opatrně zamíchejte borůvky.
4.Rozpalte si pánev či lívanečník s tenkou vrstvou oleje a smažte lívance z obou stran dozlatova. 5.Hotové můžete polít javorovým sirupem, posypat moučkovým cukrem, případně namazat oblíbeným džemem.
IMG_20200328_111557.jpg IMG_20200328_112453.jpg IMG_20200328_112535.jpg IMG_20200328_112718.jpg IMG_20200328_114233.jpg IMG_20200328_115823.jpg

Připravte si ještě