Borůvkové lívance
Ingredience
22 x
2 velká vejce
130 ml kefíru
100 ml mléka
40 g rozpuštěného másla
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
špetka soli
100 g borůvek
olej na smažení
javorový sirup
moučkový cukr
130 ml kefíru
100 ml mléka
40 g rozpuštěného másla
200 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
špetka soli
100 g borůvek
olej na smažení
javorový sirup
moučkový cukr
Postup
1.Vejce vyklepněte do větší mísy a důkladně prošlehejte metlou. Přišlehejte nejprve kefír a mléko a poté i rozpuštěné máslo a oba cukry.
2.Do této směsi prosejte mouku s kypřicím práškem a solí a spojte metlou.
3.Nakonec opatrně zamíchejte borůvky.
4.Rozpalte si pánev či lívanečník s tenkou vrstvou oleje a smažte lívance z obou stran dozlatova.
5.Hotové můžete polít javorovým sirupem, posypat moučkovým cukrem, případně namazat oblíbeným džemem.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz