Kynuté koláče s borůvkami a drobenkou


Ingredience
20 x 
300 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 žloutky
1 lžíce oleje
42 g droždí
110 g rozpuštěného másla
50 g cukru + 2 lžíce
300 ml vlažného mléka
špetka soli
2 lžíce rumu
kůra z jednoho citronu
80 g polohrubé mouky
60 g cukru
5 lžic cukru
1/2 lžičky vanilkové pasty
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
200 g borůvek
příp. švestková či hrušková povidla, maková nádivka apod.
250 g hladké mouky
2 žloutky
1 lžíce oleje
42 g droždí
110 g rozpuštěného másla
50 g cukru + 2 lžíce
300 ml vlažného mléka
špetka soli
2 lžíce rumu
kůra z jednoho citronu
na drobenku
125 g studeného másla80 g polohrubé mouky
60 g cukru
na náplň
250 g tučného tvarohu5 lžic cukru
1/2 lžičky vanilkové pasty
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
200 g borůvek
příp. švestková či hrušková povidla, maková nádivka apod.
Postup
1.Jako první si připravte drobenku. Smíchejte pokrájené máslo s moukou a cukrem a prsty vytvořte drobenku. Dejte do lednice.
2.Rozehřejte máslo a nechte částečně zchladnout. Poté si v rendlíku ohřejte mléko, ale jen tak, aby bylo vlažné. Odstavte a přidejte 2 lžíce cukru a rozdrobené kvasnice. Promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek - postačí cca 15 minut.
3.Mezitím si do mísy od robota dejte všechny ostatní ingredience, přičemž naposledy přilijte rozpuštěné máslo a poté i kvásek.
4.Pomocí hnětací metly robota vypracujte hladké těsto, pokud se bude lepit, přidejte ještě trochu mouky.
5.Těsto poté nechte vykynout cca hodinu. Zapněte si troubu na 180 °C.
6.Z těsta vytvořte válec a nakrájejte jej na 20 stejných dílků. Každý kousek rozplácněte do placičky, přidejte lžičku tvarohu a důkladně zamotejte do bochánku.
7.Dejte na plech vystlaný pečicím papírem. Stejně pokračujte se zbytkem těsta. Doprostřed bochánků si pomocí skleničky vytlačte kolečko a dovnitř dejte ještě lžičku tvarohu, poklaďte borůvkami a posypte drobenkou.
8.Místo tvarohu a borůvek můžete přidat jakákoliv povidla, nebo třeba makovou náplň.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz