Nekynuté koláčky

Ingredience
80 x 
300 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky + na podsypání
250 g změklého másla
250 ml smetany ke šlehání
30 g droždí
špetka soli
3 lžíce mléka
2 lžíce hnědého cukru
2 žloutky
náplň (tvarohová, maková, povidla)
250 g hladké mouky + na podsypání
250 g změklého másla
250 ml smetany ke šlehání
30 g droždí
špetka soli
3 lžíce mléka
2 lžíce hnědého cukru
2 žloutky
náplň (tvarohová, maková, povidla)
Postup
1.V rendlíku si ohřejte mléko. Stačí tak, aby bylo teplé, ne horké a odstavte. Přidejte cukr a rozdrobené kvasnice a nechte vzejít kvásek na teplém místě. Postačí tak 15 minut.
2.Do velké mísy či mísy od robota dejte prosáté mouky, přidejte změklé máslo, smetanu, špetku soli, žloutky a vlijte kvásek.
3.Vypracujte hladké nelepivé těsto ručně nebo v robotu pomocí hnětacího háku. Těsto ihned vyválejte na pomoučeném válu na plát vysoký asi 2 mm a pomocí rádýlka krájejte čtverečky asi 5 x 5 cm.
4.Doprostřed čtverečku vložte náplň – můžete použít tvarohovou nebo makovou, ale výborné jsou také se švestkovými či jablečnými povidly. Protější rohy protáhněte a přehněte všechny doprostřed a důkladně zmáčkněte, aby se vám koláčky při pečení neotevřely.
5.Potírejte rozšlehaným vejcem a pečte na 180 °C cca 20 minut dozlatova. Hotové koláčky ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.
6.Tvarohová náplň (vystačí tak na polovinu koláčků): 1 tvaroh, hrst rozinek namočených v rumu, 4 lžíce vanilkového cukru, 1 žloutek, citronová kůra
7.Maková náplň: mletý mák, mléko, hřebíček, cukr. Mletý mák svařte v mléku (2 : 1,5), přidejte cukr dle chuti a hřebíček a vařte do zhoustnutí. Nakonec hřebíček vyjměte. Nechte vychladit.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz