Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Nekynuté koláčky

DSC_0364.jpg
Ingredience
80 x 
300 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky + na podsypání
250 g změklého másla
250 ml smetany ke šlehání 
30 g droždí
špetka soli
3 lžíce mléka
2 lžíce hnědého cukru
2 žloutky
náplň (tvarohová, maková, povidla)

Postup

1.V rendlíku si ohřejte mléko. Stačí tak, aby bylo teplé, ne horké a odstavte. Přidejte cukr a rozdrobené kvasnice a nechte vzejít kvásek na teplém místě. Postačí tak 15 minut. 2.Do velké mísy či mísy od robota dejte prosáté mouky, přidejte změklé máslo, smetanu, špetku soli, žloutky a vlijte kvásek. 3.Vypracujte hladké nelepivé těsto ručně nebo v robotu pomocí hnětacího háku. Těsto ihned vyválejte na pomoučeném válu na plát vysoký asi 2 mm a pomocí rádýlka krájejte čtverečky asi 5 x 5 cm. 4.Doprostřed čtverečku vložte náplň – můžete použít tvarohovou nebo makovou, ale výborné jsou také se švestkovými či jablečnými povidly. Protější rohy protáhněte a přehněte všechny doprostřed a důkladně zmáčkněte, aby se vám koláčky při pečení neotevřely.
5.Potírejte rozšlehaným vejcem a pečte na 180 °C cca 20 minut dozlatova. Hotové koláčky ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.  6.Tvarohová náplň (vystačí tak na polovinu koláčků): 1 tvaroh, hrst rozinek namočených v rumu, 4 lžíce vanilkového cukru, 1 žloutek, citronová kůra 7.Maková náplň: mletý mák, mléko, hřebíček, cukr. Mletý mák svařte v mléku (2 : 1,5), přidejte cukr dle chuti a hřebíček a vařte do zhoustnutí. Nakonec hřebíček vyjměte. Nechte vychladit.
IMG_20190119_222422.jpg IMG_20190119_224546.jpg IMG_20190119_224644.jpg IMG_20190119_233523.jpg IMG_20190120_000403.jpg DSC_0365.jpg

Připravte si ještě