Citronovo-borůvkový chlebíček

Ingredience

1 hrnek krupicového cukru
kůra z jednoho citronu
125 g změklého másla
115 g krémového sýra (pokojové teploty)
2 vejce
1 lžička vanilky
2 hrnky hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku kefíru
200 g mražených nebo čerstvých borůvek
3 lžíce hnědého cukru
2 lžičky skořice
1/2 lžíce vody
1/2 lžíce citronové šťávy
vanilka
kůra z jednoho citronu
125 g změklého másla
115 g krémového sýra (pokojové teploty)
2 vejce
1 lžička vanilky
2 hrnky hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku kefíru
200 g mražených nebo čerstvých borůvek
3 lžíce hnědého cukru
2 lžičky skořice
na polevu
50 g moučkového cukru1/2 lžíce vody
1/2 lžíce citronové šťávy
vanilka
Postup
1.Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si formu na chlebíček a vymažte máslem a vysypejte moukou, nebo jako já použijte olej ve spreji.
2.Ve velké míse smíchejte cukr s citronovou kůrou a promněte prsty, aby se cukr s kůrou propojil a zvláčněl. Přidejte máslo a krémový sýr a šlehejte ručním šlehačem cca 3 minuty dokud nebude směs nadýchaná. Poté postupně přišlehejte vejce a nakonec vanilku.
3.V jiné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Postupně po částech přidávejte k máslové směsi, míchejte ruční metlou, nakonec přilijte i kefír a promíchejte.
4.Jemně vmíchejte i borůvky.
5.Těsto vlijte do připravené formy. Cukr se skořicí promíchejte a rovnoměrně nasypte na chlebíček. Pomocí vidličky promíchejte posypku s horní částí těsta.
6.Pečte 50 - 60 minut. Zda je chlebíček hotový vyzkoušejte pomocí špejle.
7.Nechte alespoň 30 minut ve formě, poté vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout. Poté polijte citronovou polevou.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz