Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Citronovo-borůvkový chlebíček

IMG_20190328_222907.jpg
Ingredience
 11x24 cm
1 hrnek krupicového cukru
kůra z jednoho citronu
125 g změklého másla
115 g krémového sýra (pokojové teploty)
2 vejce
1 lžička vanilky
2 hrnky hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku kefíru
200 g mražených nebo čerstvých borůvek
3 lžíce hnědého cukru
2 lžičky skořice

na polevu

50 g moučkového cukru
1/2 lžíce vody
1/2 lžíce citronové šťávy
vanilka

Postup

1.Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si formu na chlebíček a vymažte máslem a vysypejte moukou, nebo jako já použijte olej ve spreji. 2.Ve velké míse smíchejte cukr s citronovou kůrou a promněte prsty, aby se cukr s kůrou propojil a zvláčněl. Přidejte máslo a krémový sýr a šlehejte ručním šlehačem cca 3 minuty dokud nebude směs nadýchaná. Poté postupně přišlehejte vejce a nakonec vanilku. 3.V jiné míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Postupně po částech přidávejte k máslové směsi, míchejte ruční metlou, nakonec přilijte i kefír a promíchejte.
4.Jemně vmíchejte i borůvky. 5.Těsto vlijte do připravené formy. Cukr se skořicí promíchejte a rovnoměrně nasypte na chlebíček. Pomocí vidličky promíchejte posypku s horní částí těsta. 6.Pečte 50 - 60 minut. Zda je chlebíček hotový vyzkoušejte pomocí špejle. 7.Nechte alespoň 30 minut ve formě, poté vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout. Poté polijte citronovou polevou.
IMG_20190328_195237.jpg IMG_20190328_195916.jpg IMG_20190328_222748.jpg IMG_20190328_222824.jpg

Připravte si ještě