Švestkový koláč se skořicí a polevou

IMG_20190316_165142.jpg
Ingredience
 24x24 cm

na koláč

švestky (kompotované nebo čerstvé)
2 hrnky hladké mouky
50 g plátků mandlí
špetka soli
1/2 hrnku krupicového cukru
2,5 lžičky kypřicího prášku
1 hrnek mléka
2 vejce
2 lžičky vanilkové pasty
75 g rozpuštěného másla
1/2 hrnku hnědého cukru
2 lžičky skořice

na polevu

1 hrnek moučkového cukru
1 lžička vanilky
1 - 2 lžíce vody
1 lžička citronové šťávy

Postup

1.Předehřejte si troubu na 180 °C. Do mísy dejte mouku, sůl, cukr, kypřicí prášek a mandle a promíchejte. 2.Nyní prošlehejte mléko, vajíčka a vanilku, přisypte suché ingredience a smíchejte. Nakonec přilijte i rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte. 3.Formu vymažte máslem a vysypejte moukou nebo použijte sprej na pečení a vlijte do ní polovinu těsta. 4.Tu poklaďte rovnoměrně rozpůlenými a odpeckovanými švestkami a přelijte druhou polovinou těsta. Uhlaďte a celý povrch posypte hnědým cukrem smíchaným se skořicí. Pomocí vidličky promíchejte posypku s horní částí těsta. Pečte cca 35 minut.
5.Nechte zcela vychladnout a přelijte polevou. Tu si vytvoříte smícháním moučkového cukru, vanilky, citronové šťávy a vody. 

 

IMG_20190316_140019.jpg IMG_20190316_141402.jpg otočené2.jpg IMG_20190316_164507.jpg

Připravte si ještě