Švestkový koláč se skořicí a polevou

Ingredience

na koláč
švestky (kompotované nebo čerstvé)2 hrnky hladké mouky
50 g plátků mandlí
špetka soli
1/2 hrnku krupicového cukru
2,5 lžičky kypřicího prášku
1 hrnek mléka
2 vejce
2 lžičky vanilkové pasty
75 g rozpuštěného másla
1/2 hrnku hnědého cukru
2 lžičky skořice
na polevu
1 hrnek moučkového cukru1 lžička vanilky
1 - 2 lžíce vody
1 lžička citronové šťávy
Postup
1.Předehřejte si troubu na 180 °C. Do mísy dejte mouku, sůl, cukr, kypřicí prášek a mandle a promíchejte.
2.Nyní prošlehejte mléko, vajíčka a vanilku, přisypte suché ingredience a smíchejte. Nakonec přilijte i rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte.
3.Formu vymažte máslem a vysypejte moukou nebo použijte sprej na pečení a vlijte do ní polovinu těsta.
4.Tu poklaďte rovnoměrně rozpůlenými a odpeckovanými švestkami a přelijte druhou polovinou těsta. Uhlaďte a celý povrch posypte hnědým cukrem smíchaným se skořicí. Pomocí vidličky promíchejte posypku s horní částí těsta. Pečte cca 35 minut.
5.Nechte zcela vychladnout a přelijte polevou. Tu si vytvoříte smícháním moučkového cukru, vanilky, citronové šťávy a vody.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz