Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Buchtičky s vanilkovým krémem

DSC_0157.jpg
Ingredience
 19x28 cm

na buchtičky

75 g rozpuštěného másla
125 ml mléka
špetka soli
1 žloutek
25 g krupicového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
strouhaná kůra z půlky citrónu
250 g hladké mouky
8 g čerstvého droždí
rozpuštěné máslo na potření buchtiček a vymazání formy

na vanilkový krém

1 pytlík vanilkového pudinku
650 ml mléka
3 lžíce cukru
1 lžička vanilkové pasty nebo dřeň z 1 lusku
1 lžička rumu

Postup

1.Mléko nalijte do nádoby v domácí pekárně. Máslo rozehřejte a ještě horké nalijte ke studenému mléku. Dále přidejte suroviny v uvedeném pořadí. Pekárnu zapněte na program těsto a nechte vykynout. 2.Těsto samozřejmě můžete připravit i bez domácí pekárny. Vypracujete si těsto a necháte pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl. 3.Připravte si plech nebo zapékací mísu a vymažte rozpuštěným máslem, i po okrajích. 4.Po vykynutí těsto rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte hada, kterého nakrájejte na stejně velké kousky.
5.Z každého kousku vytvořte kuličky a vložte do formy. Buchtičky skládejte těsně vedle sebe a průběžně ze všech stran potírejte rozpuštěným máslem. Buchtičky mně pokryly zhruba 3/4 formy. Nechte je na teplém místě ještě 20 minut kynout. 6.Troubu předehřejte na 175 °C a buchtičky pečte 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. 7.Pudink uvařte podle návodu na obalu, jen použijte více mléka (650 ml). Před koncem přidejte vanilku a rum. 8.Buchtičky podávejte polité krémem.
DSC_0145.jpg DSC_0148.jpg DSC_0153.jpg DSC_0149.jpg

Připravte si ještě