Buchtičky s vanilkovým krémem

Ingredience

na buchtičky
75 g rozpuštěného másla125 ml mléka
špetka soli
1 žloutek
25 g krupicového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
strouhaná kůra z půlky citrónu
250 g hladké mouky
12 g čerstvého droždí
rozpuštěné máslo na potření buchtiček a vymazání formy
na vanilkový krém
1 pytlík vanilkového pudinku650 ml mléka
3 lžíce cukru
1 lžička vanilkové pasty nebo dřeň z 1 lusku
1 lžička rumu
Postup
1.Mléko nalijte do nádoby v domácí pekárně. Máslo rozehřejte a ještě horké nalijte ke studenému mléku. Dále přidejte suroviny v uvedeném pořadí. Pekárnu zapněte na program těsto a nechte vykynout.
2.Těsto samozřejmě můžete připravit i bez domácí pekárny. Vypracujete si těsto a necháte pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl.
3.Připravte si plech nebo zapékací mísu a vymažte rozpuštěným máslem, i po okrajích.
4.Po vykynutí těsto rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte hada, kterého nakrájejte na stejně velké kousky.
5.Z každého kousku vytvořte kuličky a vložte do formy. Buchtičky skládejte těsně vedle sebe a průběžně ze všech stran potírejte rozpuštěným máslem. Buchtičky mně pokryly zhruba 3/4 formy. Nechte je na teplém místě ještě 20 minut kynout.
6.Troubu předehřejte na 175 °C a buchtičky pečte 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu.
7.Pudink uvařte podle návodu na obalu, jen použijte více mléka (650 ml). Před koncem přidejte vanilku a rum.
8.Buchtičky podávejte polité krémem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz