Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Borůvkový dort bez mouky

Vaříme zdravě
DSCN1871.jpg
Ingredience
 Ø 26 cm
6 vajec
80 g třtinového cukru
80 g másla
3/4 prášku do pečiva
200 g mandlí
1 čokoláda na vaření
2 smetany ke šlehání
ztužovač
200 g borůvkového džemu
1 lžíce limetkové šťávy

Postup

1.Oddělte si žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky vyšlehejte s cukrem a máslem do pěny. 2.Mandle nasekejte či namelte, trochu si jich dejte stranou a přisypte k nim 3/4 pytlíčku prášku do pečiva. 3.Větší část mandlí vložte k pěně ze žloutků a přidejte také nasekanou čokoládu na vaření. Do hmoty pomalu přimíchejte sníh z bílků a nakonec přidejte zbytek mandlí s práškem do pečiva. Těsto vlijte do pečicím papírem vyložené dortové formy a pečte v předehřáté troubě cca 45 minut na 170 °C.
4.Na vychladný dort rozetřete vrstvu borůvkového džemu. Ze smetany ke šlehání a ztužovače vyšlehejte šlehačku a přidejte do ní zbytek borůvkového džemu a limetkovou šťávu. Šlehačku navrstvěte na dort potřený džemem.
DSCN1873.jpg DSCN1872.jpg

Připravte si ještě