Pavlova s ostružinovým rozvarem a borůvkami
Ingredience
12 x
na bílkový korpus
200 ml bílků290 g cukru krupice
2 lžičky kukuřičného nebo bramborového škrobu
2 lžičky bílého vinného octa
na náplň
400 ml smetany ke šlehánína dokončení
2 hrsti čerstvých nebo mražených ostružin1 lžíce cukru krupice
1 lžička kukuřičného nebo bramborového škrobu
hrst borůvek
lístky meduňky
Postup
1.Troubu si předehřejte na 150 °C. Dva větší plechy si vyložte pečicím papírem. Na každý z papírů nakreslete z druhé strany (na kterou nebudete dávat těsto) kruh o průměru 20 cm, jako vodítko, kam budete roztírat bílkové těsto.
2.Do kuchyňského robotu nebo mísy na šlehání vlijte nejdříve bílky a šlehejte je na střední rychlost dotuha.
3.Poté po troškách zašlehejte cukr a při vysokých otáčkách nechte důkladně šlehat, až vám vznikne tuhá, lesklá hmota.
4.Když máte vyšleháno přisypte ještě přes síto do hmoty škrob a přilijte dvě lžičky octa. Krátce zašlehejte.
5.Těsto si rozdělte na dva díly a každý díl rozetřete na připravený pečicí papír a snažte se dodržet kruhový tvar a co možná nejvíce těsto uhlaďte špachtlí.
6.Troubu ztlumte na 120 °C a oba plechy vložte do trouby. Pečte 40 minut, plechy prohoďte v troubě a pečte dalších 40 minut.
7.Mezitím si připravte rozvar z ostružin. Do rendlíku dejte ostružiny, přisypte cukr a nechte rozvařit na mírném plameni, podle potřeby můžete lehce podlít vodou.
8.Když jsou ostružiny rozvařené, do misky si vylijte pár lžic vyvařené tekutiny, rozmíchejte v ní škrob a vraťte k ostružinám. Chvíli povařte do ztuhnutí a nechte důkladně vychladnout.
9.Když máte korpusy upečené, vypněte troubu, ale nevyndávejte je, nechte je vychladnout v troubě. Tímto krokem budou korpusy chladnout postupně a nebudou se lámat.
10.Šlehačku vyšlehejte dotuha. Na tác si nejdříve dejte jeden bílkový korpus, na něj natřete polovinu šlehačky, přiklopte druhým korpusem a natřete zbytkem šlehačky.
11.Na vrchu dozdobte ostružinovým rozvarem, borůvkami a lístky meduňky.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz