Pavlova s ostružinovým rozvarem a borůvkami

Mezinárodní kuchyně
IMG_20200321_171406.jpg
Ingredience
12 x 

na bílkový korpus

200 ml bílků
290 g cukru krupice
2 lžičky kukuřičného nebo bramborového škrobu
2 lžičky bílého vinného octa

na náplň

400 ml smetany ke šlehání

na dokončení

2 hrsti čerstvých nebo mražených ostružin
1 lžíce cukru krupice
1 lžička kukuřičného nebo bramborového škrobu
hrst borůvek
lístky meduňky

Postup

1.Troubu si předehřejte na 150 °C. Dva větší plechy si vyložte pečicím papírem. Na každý z papírů nakreslete z druhé strany (na kterou nebudete dávat těsto) kruh o průměru 20 cm, jako vodítko, kam budete roztírat bílkové těsto. 2.Do kuchyňského robotu nebo mísy na šlehání vlijte nejdříve bílky a šlehejte je na střední rychlost dotuha.  3.Poté po troškách zašlehejte cukr a při vysokých otáčkách nechte důkladně šlehat, až vám vznikne tuhá, lesklá hmota.  4.Když máte vyšleháno přisypte ještě přes síto do hmoty škrob a přilijte dvě lžičky octa. Krátce zašlehejte. 5.Těsto si rozdělte na dva díly a každý díl rozetřete na připravený pečicí papír a snažte se dodržet kruhový tvar a co možná nejvíce těsto uhlaďte špachtlí. 6.Troubu ztlumte na 120 °C a oba plechy vložte do trouby. Pečte 40 minut, plechy prohoďte v troubě a pečte dalších 40 minut. 
7.Mezitím si připravte rozvar z ostružin. Do rendlíku dejte ostružiny, přisypte cukr a nechte rozvařit na mírném plameni, podle potřeby můžete lehce podlít vodou.  8.Když jsou ostružiny rozvařené, do misky si vylijte pár lžic vyvařené tekutiny, rozmíchejte v ní škrob a vraťte k ostružinám. Chvíli povařte do ztuhnutí a nechte důkladně vychladnout. 9.Když máte korpusy upečené, vypněte troubu, ale nevyndávejte je, nechte je vychladnout v troubě. Tímto krokem budou korpusy chladnout postupně a nebudou se lámat. 10.Šlehačku vyšlehejte dotuha. Na tác si nejdříve dejte jeden bílkový korpus, na něj natřete polovinu šlehačky, přiklopte druhým korpusem a natřete zbytkem šlehačky.  11.Na vrchu dozdobte ostružinovým rozvarem, borůvkami a lístky meduňky. 
IMG_20200321_170734.jpg IMG_20200321_171935.jpg IMG_20200321_171333.jpg IMG_20200321_171942.jpg

Připravte si ještě