Špaldové borůvkové muffiny s vločkami

Vaříme zdravě Rychlá jídla
IMG_20200314_100700.jpg
Ingredience
12 x 
1 hrnek špaldové mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
špetka soli
1 hrnek jemných ovesných vloček
2 zralé banány
1/2 hrnku arašídového másla
1/4 hrnku medu
1/4 hrnku kefíru
1/2 hrnku bílého jogurtu
1 vejce
150 g borůvek

Postup

1.Troubu si předehřejte na 180 °C (pravý horký vzduch). Ve větší míse smíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva, sodu, skořici a sůl.  2.V další míse rozmačkejte banány vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přimíchejte arašídové máslo, med, kefír, bílý jogurt a vejce. Důkladně společně prošlechejte a nalijte do mísy se suchými ingrediencemi.
3.Borůvky obalte ve lžici špaldové mouky a opatrně špachtlí přimíchejte do směsi. 4.Připravte si plech na muffiny, vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte muffinové papírové košíčky. Já použila olej ve spreji. Rovnoměrně vyplňte formu a pečte 15 minut dozlatova. 
IMG_20200313_172505.jpg IMG_20200313_174408.jpg IMG_20200313_174639.jpg IMG_20200313_175214.jpg IMG_20200313_180908.jpg IMG_20200313_181240.jpg

Připravte si ještě