Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Banánový chlebíček

DSCN1280.jpg
Ingredience
 11x24 cm
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku celozrnné mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
2 zralé banány
hrst ořechů
2 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový lusk
1/4 hrnku oleje
1/2 lžičky skořice
100 g hořké čokolády

Postup

1.Ve velké míse rozmačkejte banány vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přidejte oba cukry, zrníčka vanilky, olej a vajíčka. Společně rozšlehejte metlou. 2.Prázdný vanilkový lusk můžete dát do dózy s cukrem, kde ho nechte několik dnů. Cukr natáhne vůni vanilky a budete tak mít domácí vanilkový cukr. 3.V jiné míse smíchejte zbývající suché ingredience kromě ořechů a čokolády. Vše spojte dohromady a nakonec vmíchejte nalámané ořechy a čokoládu.
4.Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypejte moukou. Těsto nalijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 25 - 30 minut. 5.Podávejte posypané moučkovým cukrem.
DSCN3407.jpg DSCN3420.jpg

Připravte si ještě