Banánový cheesecake


Ingredience

na korpus
180 g karamelových sušenek lotus50 g másla + na vymazání
1 lžíce kakaa
1 lžíce solených arašídů
na náplň
2 zralé banányšťáva z jednoho citrónu
200 g řeckého jogurtu
500 g ricotty
4 vejce
zrníčka z jednoho vanilkového lusku
2 lžíce kukuřičného škrobu
5 lžic cukru krupice
na dokončení
2 karamelové sušenky lotus1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 lžíce solených arašídů
2 lžíce moučkového cukru
Postup
1.Sušenky rozsekejte spolu s arašídy v robotu najemno. Máslo nechte rozpustit v rendlíku a přidejte do něj rozsekané sušenky s arašídy a kakao. Rozmíchejte tak, aby vám vznikla konzistence připomínající mokrý písek.
2.Dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy (na dno i do stran) vtlačte směs na korpus pomocí kulaté skleničky a upěchujte.
3.Dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 10 minut.
4.Mezitím si dejte do misky banány a vidličkou je rozmačkejte s citronovou šťávou. Dejte do robotu a šlehejte společně s ricottou, jogurtem, vanilkou, škrobem, vejci a cukrem až vám vznikne kompaktní hmota.
5.Nalijte na upečený korpus a pečte dále tentokráte na 220 °C 10 minut, poté ztlumte na 110 °C a dopékejte dalších 25 minut. Potom troubu vypněte, ale cheesecake nechte částečně vychladnout v troubě. Poté dejte na noc do lednice.
6.Druhý den potřete šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a cukrem. Posypte rozdrcenými sušenkami a posekanými arašídy.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz