Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Banánový cheesecake

Mezinárodní kuchyně
DSCN5180.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm

na korpus

180 g karamelových sušenek lotus
50 g másla + na vymazání
1 lžíce kakaa
1 lžíce solených arašídů

na náplň

2 zralé banány
šťáva z jednoho citrónu
200 g řeckého jogurtu
500 g ricotty
4 vejce
zrníčka z jednoho vanilkového lusku
2 lžíce kukuřičného škrobu
5 lžic cukru krupice

na dokončení

2 karamelové sušenky lotus
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 lžíce solených arašídů
2 lžíce moučkového cukru

Postup

1.Sušenky rozsekejte spolu s arašídy v robotu najemno. Máslo nechte rozpustit v rendlíku a přidejte do něj rozsekané sušenky s arašídy a kakao. Rozmíchejte tak, aby vám vznikla konzistence připomínající mokrý písek. 2.Dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy (na dno i do stran) vtlačte směs na korpus pomocí kulaté skleničky a upěchujte. 3.Dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 10 minut. 4.Mezitím si dejte do misky banány a vidličkou je rozmačkejte s citronovou šťávou. Dejte do robotu a šlehejte společně s ricottou, jogurtem, vanilkou, škrobem, vejci a cukrem až vám vznikne kompaktní hmota.
5.Nalijte na upečený korpus a pečte dále tentokráte na 220 °C 10 minut, poté ztlumte na 110 °C a dopékejte dalších 25 minut. Potom troubu vypněte, ale cheesecake nechte částečně vychladnout v troubě. Poté dejte na noc do lednice. 6.Druhý den potřete šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a cukrem. Posypte rozdrcenými sušenkami a posekanými arašídy. 
DSCN5175.jpg DSCN5177.jpg DSCN5184.jpg DSCN5186.jpg

Připravte si ještě