Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Perník s banánem a brusinkami

DSCN4724.jpg
Ingredience
 25x35 cm

na těsto

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
1 lžička citronové šťávy
1 hrnek mléka
100 ml oleje
2 lžíce švestkových povidel
2 vejce
1 lžička rumu
1 banán
hrst sušených brusinek

na polevu

70 g čokolády na vaření
1 lžíce másla
3 lžíce zakysané smetany

Postup

1.Nejdříve si v misce smíchejte všechny sypké suroviny (mouky, cukr, prášek do pečiva a kakao). Poté přidejte tekuté suroviny (citronová šťáva, mléko, olej, povidla, vejce a rum). 2.Vše v míse rozmíchejte a nakonec vmíchejte banán nakrájený na kostičky a brusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 30 minut (zkoušejte špejlí - pokud je po zapíchnutí špejle čistá, je upečeno.)
3.Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni společně s máslem. Sundejte a vmíchejte zakysanou smetanu. Polevou potřete perník a můžete dozdobit vidličkou. 
DSCN4731.jpg DSCN4730.jpg

Připravte si ještě