Skořicové rolky


Ingredience
18 x 
na těsto
480 ml mléka100 g cukru krupice
20 g droždí
120 g rozpuštěného másla
cca 700 g polohrubé mouky
lžička soli
na náplň
125 g změklého másla125 g hnědého cukru
2 lžíce vanilkového cukru
3 lžičky skořice
špetka soli
na polevu
130 g krémového sýra Philadelphia1 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce mléka
2 lžičky vanilkové pasty
160 g moučkového cukru
Postup
1.V rendlíku si ohřejte mléko s cukrem tak, aby bylo vlažné, odstavte a přidejte rozdrobené kvasnice. Nechte cca 15 minut vzejít.
2.Do větší mísy nalijte obsah rendlíku, přidejte rozpuštěné máslo a přisypte mouku a následně i sůl. Pomocí vařečky zpracujte v hladké nelepivé těsto.
3.Nechte hodinu kynout na teplém místě.
4.Poté vyválejte na obdelník o výšce 1 cm.
5.V menší misce si rozmíchejte změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a solí a rovnoměrně rozetřete na těsto.
6.Zaviňte do rolády a poté nakrájejte na kolečka široká cca 3 cm.
7.Počet rolek nám vyšel do jedné dortové formy a jedné menší kulaté zapékací misky. Obě formy hojně vymažte máslem a rolky skládejte těsně vedle sebe. Nechte dalších 30 minut kynout. Poté pečte na 180 °C cca 30 minut.
8.Zatímco se rolky pečou, připravte si polevu.
9.Smíchejte krémový sýr s rozpuštěným máslem, mlékem, vanilkou a cukrem a pomocí metly vyšlehejte dohladka.
10.Polevu nalijte na ještě teplé rolky a podávejte.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz