Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Skořicové rolky

IMG_20191028_183631.jpg
IMG_20191028_185315.jpg
Ingredience
18 x 

na těsto

480 ml mléka
100 g cukru krupice
20 g droždí
120 g rozpuštěného másla
cca 700 g polohrubé mouky
lžička soli

na náplň

125 g změklého másla
125 g hnědého cukru
2 lžíce vanilkového cukru
3 lžičky skořice
špetka soli

na polevu

130 g krémového sýra Philadelphia
1 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce mléka
2 lžičky vanilkové pasty
160 g moučkového cukru

Postup

1.V rendlíku si ohřejte mléko s cukrem tak, aby bylo vlažné, odstavte a přidejte rozdrobené kvasnice. Nechte cca 15 minut vzejít. 2.Do větší mísy nalijte obsah rendlíku, přidejte rozpuštěné máslo a přisypte mouku a následně i sůl. Pomocí vařečky zpracujte v hladké nelepivé těsto. 3.Nechte hodinu kynout na teplém místě. 4.Poté vyválejte na obdelník o výšce 1 cm. 5.V menší misce si rozmíchejte změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a solí a rovnoměrně rozetřete na těsto. 6.Zaviňte do rolády a poté nakrájejte na kolečka široká cca 3 cm.
7.Počet rolek nám vyšel do jedné dortové formy a jedné menší kulaté zapékací misky. Obě formy hojně vymažte máslem a rolky skládejte těsně vedle sebe. Nechte dalších 30 minut kynout. Poté pečte na 180 °C cca 30 minut. 8.Zatímco se rolky pečou, připravte si polevu. 9.Smíchejte krémový sýr s rozpuštěným máslem, mlékem, vanilkou a cukrem a pomocí metly vyšlehejte dohladka. 10.Polevu nalijte na ještě teplé rolky a podávejte.
IMG_20191028_153736.jpg IMG_20191028_165039.jpg IMG_20191028_171126.jpg IMG_20191028_171618.jpg IMG_20191028_171727.jpg IMG_20191028_175847.jpg IMG_20191028_183407.jpg IMG_20191028_185136.jpg

Připravte si ještě