Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kynutý švestkový koláč se skořicovou drobenkou

DSC_0398.jpg
Ingredience
 25x35 cm

na těsto

130 ml mléka
2 žloutky
55 ml oleje
50 g cukru krupice
260 g polohrubé mouky
18 g čerstvého droždí
půl lžičky soli

na náplň

vypeckované švestky rozkrojené napůl
švestková povidla

na drobenku

3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
8 lžic másla pokojové teploty
2 lžičky skořice

Postup

1.Do nádoby v pekárně vložte ingredience na těsto, v uvedeném pořadí a nechte zpracovat a vykynout na program těsto. 2.Pokud nebudete používat domácí pekárnu, nechte nejdříve v hrníčku vzejít kvásek následovně. Odeberte z uvedených ingrediencí 1 lžíci mouky, 1 lžičku cukru, 50 ml mléka a přidejte rozdrobené droždí. Smíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. 3.Pak kvásek přidejte k ostatním ingrediencím a vymíchejte hladké těsto. Nechte kynout pod utěrkou na teplém místě asi 45 minut.
4.Nyní už je postup stejný pro oba způsoby. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. 5.Těsto na pomoučeném vále rozválejte do tvaru obdelníku a přeneste na plech.  6.Těsto nejdříve potřete švestkovými povidly a navrch naskládejte švestky.  7.Nyní si připravte drobenku. Do větší mísy nasypte mouku, cukr a skořici a přidejte máslo. Rukama vytvořte drobenku, kterou rovnoměrně nasypte na švestky. 8.Pečte v troubě zrhuba 30 minut. 
DSC_0387.jpg DSC_0388.jpg DSC_0391.jpg DSC_0396.jpg

Připravte si ještě