Kynutý švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Ingredience

na těsto
130 ml mléka2 žloutky
55 ml oleje
50 g cukru krupice
260 g polohrubé mouky
18 g čerstvého droždí
půl lžičky soli
na náplň
vypeckované švestky rozkrojené napůlšvestková povidla
na drobenku
3/4 hrnku polohrubé mouky1/2 hrnku cukru krupice
8 lžic másla pokojové teploty
2 lžičky skořice
Postup
1.Do nádoby v pekárně vložte ingredience na těsto, v uvedeném pořadí a nechte zpracovat a vykynout na program těsto.
2.Pokud nebudete používat domácí pekárnu, nechte nejdříve v hrníčku vzejít kvásek následovně. Odeberte z uvedených ingrediencí 1 lžíci mouky, 1 lžičku cukru, 50 ml mléka a přidejte rozdrobené droždí. Smíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
3.Pak kvásek přidejte k ostatním ingrediencím a vymíchejte hladké těsto. Nechte kynout pod utěrkou na teplém místě asi 45 minut.
4.Nyní už je postup stejný pro oba způsoby. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou.
5.Těsto na pomoučeném vále rozválejte do tvaru obdelníku a přeneste na plech.
6.Těsto nejdříve potřete švestkovými povidly a navrch naskládejte švestky.
7.Nyní si připravte drobenku. Do větší mísy nasypte mouku, cukr a skořici a přidejte máslo. Rukama vytvořte drobenku, kterou rovnoměrně nasypte na švestky.
8.Pečte v troubě zrhuba 30 minut.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz