Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

IMG_20190306_121711.jpg
IMG_20190306_110155.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm

na těsto

200 ml bílého jogurtu
100 g hladké mouky
80 g polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžička vanilkové pasty
2 vejce
3 žloutky
5 lžic oleje

na náplň

1 tučný tvaroh
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru krupice
nastrouhaná kůra z půlky citrónu
čerstvé nebo kompotované ovoce podle chuti
(já použila kompotované meruňky)

na drobenku

3/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
8 lžic másla pokojové teploty
1 lžička skořice

Postup

1.Vezměte si větší mísu a vložte do ní všechny ingredience na těsto. Ruční metlou vymíchejte hladké tekuté těsto. 2.Troubu předehřejte na 170 °C. 3.Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. 4.Těsto nalijte do koláčové formy. 5.V menší misce smíchejte tvaroh s cukry a citronovou kůrou. Tvaroh po lžicích navrstvěte na těsto a uhlaďte.
6.Na tvaroh poklaďte okapané kompotované nebo čerstvé ovoce. 7.Nyní si připravte drobenku. Do větší mísy nasypte mouku, cukr a skořici a přidejte máslo. Rukama vytvořte drobenku, kterou rovnoměrně nasypte na ovoce.  8.Koláč pečte zhruba 45 minut.   
IMG_20190306_095132_BURST001_COVER.jpg IMG_20190306_141057.jpg

Připravte si ještě