Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Brusinkový koláč s drobenkou

IMG_20181125_171633.jpg
Ingredience
 24x24 cm

na těsto

2 vejce
250 g cukru
1 vanilkový cukr
kůra z 1 pomeranče
140 g změklého másla
340 g hladké mouky
200 g čerstvých brusinek

na drobenku

180 g hladké mouky
115 g změklého másla
115 g cukru

 

Postup

1.Předehřejte si troubu na 185 °C. 2.Formu na dort si vymažte máslem a vysypejte moukou, nebo použijte olej ve spreji. 3.Do mísy si dejte cukry a vejce a pomocí ručního mixéru prošlehejte do světlé pěny, potrvá to cca 5 minut. 4.Přidejte změklé máslo a pomerančovou kůru a dále šlehejte asi 2 minuty.
5.Dále už jen pomocí stěrky či vařečky přimíchejte prosátou mouku a opláchnuté a okapané brusinky. 6.Těsto dejte do formy a uhlaďte. 7.Nyní si připravte drobenku smícháním mouky, másla a cukru a posypte jí koláč. 8.Pečte cca 40 minut.
IMG_20181125_155137.jpg IMG_20181125_160414.jpg IMG_20181125_160525.jpg IMG_20181125_160917.jpg 46668704_284407905526790_3918599857312366592_n.jpg IMG_20181125_171515.jpg

Připravte si ještě