Vepřové kotlety s krémovými fazolemi
Ingredience
3 x
na fazole
2 konzervy bílých fazolí100 g pancetty
2 stroužky česneku
sůl
pepř
bylinky (petržel, tymián, majoránka)
bobkový list
olivový olej
100 ml smetany na vaření
na kotlety
3 vepřové kotletyolej
sůl
pepř
Postup
1.Předehřejte troubu na 190 °C. Kotlety osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete důkladně ze všech stran.
2.Rozpalte pánev, kterou je možné dát do trouby, přidejte olej a opékejte dozlatova ze všech stran celkem 4 minuty.
3.Pánev vložte do trouby a dopékejte 8 minut, nebo dokud maso uvnitř nedosáhne teploty 60 °C.
4.Mezitím si připravte fazole. Rozpalte pánev, nalijte do ní olivový olej a přidejte pokrájenou pancettu a restujte dozlatova, ke konci přidejte posekaný česnek a bobkový list. Promíchejte, ještě krátce opékejte a přidejte fazole.
5.Přisypte pokrájené bylinky, osolte a opepřete. Krátce restujte.
6.Přilijte smetanu a provařte asi 3 minuty.
7.Jakmile jsou kotlety hotové, nechte pár minut odpočinout a podávejte s fazolemi.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz