Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Vepřové kotlety s krémovými fazolemi

Rychlá jídla
IMG_20190418_182128.jpg
Ingredience
3 x 

na fazole

2 konzervy bílých fazolí
100 g pancetty
2 stroužky česneku
sůl
pepř
bylinky (petržel, tymián, majoránka) 
bobkový list
olivový olej
100 ml smetany na vaření

na kotlety

3 vepřové kotlety
olej
sůl
pepř

Postup

1.Předehřejte troubu na 190 °C. Kotlety osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete důkladně ze všech stran. 2.Rozpalte pánev, kterou je možné dát do trouby, přidejte olej a opékejte dozlatova ze všech stran celkem 4 minuty. 3.Pánev vložte do trouby a dopékejte 8 minut, nebo dokud maso uvnitř nedosáhne teploty 60 °C. 4.Mezitím si připravte fazole. Rozpalte pánev, nalijte do ní olivový olej a přidejte pokrájenou pancettu a restujte dozlatova, ke konci přidejte posekaný česnek a bobkový list. Promíchejte, ještě krátce opékejte a přidejte fazole.
5.Přisypte pokrájené bylinky, osolte a opepřete. Krátce restujte.  6.Přilijte smetanu a provařte asi 3 minuty. 7.Jakmile jsou kotlety hotové, nechte pár minut odpočinout a podávejte s fazolemi. 
IMG_20190418_175532.jpg IMG_20190418_181709.jpg IMG_20190418_181832.jpg IMG_20190418_181717.jpg IMG_20190418_182137.jpg IMG_20190418_182101.jpg

Připravte si ještě