Velikonoční jidáše z domácí pekárny

Ingredience
22 x 
na těsto
200 ml mléka100 g rozpuštěného másla
4 žloutky
500 g polohrubé mouky
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
citrónová kůra z půlky citrónu
špetka soli
12 g čerstvého droždí
na potření a ozdobení vykynutých jidášů
1 žloutek100 ml mléka
1 lžíce rumu
plátkovené mandle
med
Postup
1.Všechny ingredience vložte do domácí pekárny v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto.
2.Po vykynutí těsto propracujte na válu a tvořte tvary jidášů (esíčka, uzle...).
3.Poté naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou ještě 35 minut kynout.
4.Potřete žloutkem rozšlehaným s mlékem a rumem, posypte mandlemi a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut, dozlatova.
5.Upečené jidáše pokapejte tekutým medem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz