Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Velikonoční jidáše z domácí pekárny

DSCN4911.jpg
Ingredience
22 x 

na těsto

200 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
4 žloutky
500 g polohrubé mouky
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
citrónová kůra z půlky citrónu
špetka soli
12 g čerstvého droždí
 

na potření a ozdobení vykynutých jidášů

1 žloutek
100 ml mléka
1 lžíce rumu
plátkovené mandle
med

Postup

1.Všechny ingredience vložte do domácí pekárny v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto. 2.Po vykynutí těsto propracujte na válu a tvořte tvary jidášů (esíčka, uzle...). 3.Poté naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou ještě 35 minut kynout.
4.Potřete žloutkem rozšlehaným s mlékem a rumem, posypte mandlemi a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut, dozlatova. 5.Upečené jidáše pokapejte tekutým medem. 

 

DSCN4919.jpg DSCN4906.jpg DSCN4928.jpg DSCN4907.jpg

Připravte si ještě