Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Velikonoční mazanec z domácí pekárny

DSC_0413.jpg
Ingredience
8 x 

na těsto

300 ml mléka
90 g rozpuštěného másla
1 žloutek
500 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice nebo krystal
1 lžička soli
40 g kvasnic

na potření a posypání

drcené mandle, drcené vlašské ořechy, slunečnicová semínka
1 vejce
moučkový cukr

Postup

1.Všechny ingredience dejte do pekárny v pořadí, v jakém jsou ingredience napsány a nechte vymíchat těsto a vykynout na program TĚSTO. Po vyjmutí těsta z pekárny si na vále utvořte tvar mazance a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. 2.Nechte pod utěrkou 20 minut kynout. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 °C. Mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte oříšky nebo semínky. Pečte 25 minut. Mazanec by měl mít zlatavou barvu.
3.Před krájením nechte částečně zchladnout. Posypte moučkovým cukrem a podávejte jen tak suché nebo namazané máslem a marmeládou.
DSC_0409.jpg DSC_0123.jpg DSC_0115.jpg DSC_0134.jpg

Připravte si ještě