Veganský limetkovo-kokosový cheesecake s mangem

Vaříme zdravě
20240809_110645.jpg
Ingredience
 Ø 20 cm
150 g loupaných mandlí
75 g strouhaného kokosu
100 g datlové pasty
450 g kešu ořechů
180 ml kokosového mléka
140 ml javorového sirupu
120 ml kokosového oleje
kůra a šťáva ze 2 limetek
1 lžička mleté vanilky
350 g mangového pyré
3 g agaru
borůvky, ostružiny a máta na ozdobu

Postup

1.Kešu oříšky vsypte do mísy a zalijte vodou. Nechte takto alespoň 7 hodin změknout. 2.Poté si připravte spodní vrstvu. Do mixéru či food processoru vsypte kokos a mandle a rozsekejte najemno. Přesypte do misky a přidejte datlovou pastu. Nejlépe rukama zpracujte v kompaktní hmotu. 3.Dortovou formu s vyndávacím dnem si vysprejujte olejem a dno vyložte kolečkem z pečicího papíru. 4.Na dno formy dejte připravenou směs na korpus a důkladně a rovnoměrně ji tam natlačte. 5.Než si připravíte zbytek, dejte formu s korpusem do mrazáku. 6.Nyní si zceďte namočené kešu ořechy a vsypte je do food processoru či výkonného mixéru. Přilijte kokosové mléko a rozpuštěný kokosový olej, javorový sirup, šťávu z limetek. Přidejte vanilku a limetkovou kůru a mixujte dohladka.
7.Připravenou směs vlijte na korpus a uhlaďte. Dort vraťte zpět do mrazáku a nechte jej tam přes noc. 8.Druhý den si připravte mangovou polevu. Mangové pyré dejte do rendlíku a přisypte 3 g agaru. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte za občasného míchání 2 minuty. Nechte částečně zchladnout a poté vlijte na zamražený dort.  9.Vraťte do mrazáku na 1 hodinu, poté dort můžete vyndat z formy. Já jsem si vzala utěrku, kterou jsem namočila do teplé vody, párkrát potřela formu zvenku a dort šel krásně z formy ven. 10.Dort nyní můžete dozdobit a poté jej už dejte do lednice. Doporučuji podávat až tak po 6 hodinách, to bude mít ideální teplotu a konzistenci.   
20240808_211116.jpg 20240808_212257.jpg 20240808_212453.jpg 20240808_212610.jpg 20240808_213246.jpg 20240808_214639.jpg 20240809_085133.jpg 20240809_092156.jpg 20240809_092302.jpg 20240809_154843.jpg 20240809_110637.jpg 20240809_110641.jpg

Připravte si ještě