Bezlepkový makový dort s hruškami, brusinkami a čokoládovou polevou


Ingredience

6 vajec
špetka soli
150 g třtinového cukru
1 lžička badyánu
kůra z 1 citrónu
200 g mletého máku
3 hrušky
150 g brusinkového džemu
100 g hořké čokolády
1 lžíce másla
špetka soli
150 g třtinového cukru
1 lžička badyánu
kůra z 1 citrónu
200 g mletého máku
3 hrušky
150 g brusinkového džemu
100 g hořké čokolády
1 lžíce másla
Postup
1.Troubu předehřejte na 160 °C. Žloutky oddělte od bílků a dejte do dvou větších misek.
2.Ke žloutkům přisypte cukr, k bílkům špetku soli. Hrušky oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
3.Bílky vyšlehejte dotuha, žloutky s cukrem vyšlehejte do světlé pěny, přišlehejte mletý badyán a citrónovou kůru. Nakonec ruční metlou přimíchejte vyždímané hrušky a mák.
4.Metlou opatrně vmíchejte po částech ušlehaný sníh. Formu vymažte máslem a vysypte jakoukoliv bezlepkovou moukou nebo třeba mandlemi, nebo jako já použijte olej ve spreji.
5.Těsto vlijte do formy a lehce uhlaďte. Pečte cca 45 minut.
6.Dort nechte vychladnout. Poté si nad párou rozehřejte hořkou čokoládu s kouskem másla. Dort pomažte brusinkovým džemem a polijte čokoládovou polevou. Dejte zchladnout do lednice a můžete podávat.










Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz