Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

RAW kokosovo-limetkové řezy

Vaříme zdravě
DSC_1001.jpg
Ingredience
 24x24 cm

na korpus

150 g rozsekaných vlašských ořechů
75 g mletého kokosu
175 g sušených datlí
1 lžíce vody
špetka soli

na náplň

295 g kešu oříšků
120 ml limetkové šťávy
55 g (čtvrt hrnku) javorového sirupu
limetková kůra ze 2 limetek
70 g kokosového oleje

 mletý kokos nebo kokosové vločky na ozdobu

Postup

1.Nejprve si namočte kešu oříšky přes noc v misce s vodou..V robotu rozsekejte společně vlašské ořechy, kokos, datle, lžíci vody a špetku soli. Zapékací misku nebo menší plech vyložte papírem na pečení a rozprostřete a lehce vtlačte směs na korpus.  2.Kešu ořechy sceďte a rozsekejte najemno, aby vznikla pasta. Přilijte limetkovou šťávu, javorový sirup a přisypejte limetkovou kůru. Společně krátce mixujte a přilijte kokosový olej. Znovu společně rozmixujte. 
3.Směs navrstvěte na korpus. Ozdobte kokosem a nechte vychladit.
DSC_0998.jpg DSC_1000.jpg

Připravte si ještě