Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Čokoládovo-mandlový dort bez mouky

Vaříme zdravě
DSCN0706.jpg
Ingredience
 Ø 20 cm

na těsto

225 g hořké čokolády (min. 70 % kakaa)
225 g mandlí bez slupky
250 g hnědého cukru
150 g kokosového oleje
6 vajec
4 lžičky rumu

na polevu

75 ml tučné smetany na šlehání
100 g hořké čokolády
2 lžičky rumu
mandle a maliny na ozdobu

Postup

1.Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na pečení. Já použila 20cm kruhovou nastavitelnou formu na dort. Boky vymažte kokosovým olejem a na dno dejte pečicí papír. 2.Do hrnce dejte vařit vodu a nad hrnec dejte kovovou nebo skleněnou misku z varného skla. Do té nalámejte čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Sundejte a dejte na chvilku stranou. 3.Teď si důkladně rozsekejte mandle a dejte je do mísy od robotu, přidejte hnědý cukr a kokosový olej a společně promíchejte, dokud vše nebude propojeno. Nechte ještě robot zapnutý a postupně přidávejte vejce, rum a rozpuštěnou čokoládu.
4.Jakmile se vše spojí, nalijte směs do formy na těsto a dejte péct cca na 40 minut. Povrch by měl být popraskaný, ale uvnitř by měl být dort vláčný a ještě trochu měkký. 5.Dort nechte ještě 20 minut ve formě a pak ji sundejte. 6.Připravte si polevu ve vodní lázni. Rozehřejte si čokoládu, přilijte smetanu a rum a promíchejte. Polevou polijte vychlazený dort a posypte celými mandlemi. Podávejte s malinami.
DSCN0688.jpg DSCN0689.jpg DSCN0696.jpg DSCN0692.jpg

Připravte si ještě