Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Čokoládová pěna

Mezinárodní kuchyně
DSCN0633.jpg
Ingredience
6 x 
300 ml tučné smetany ke šlehání (40%)
225 g hořké čokolády (75 % kakaa)
75 g mléčné čokolády
4 čerstvá vejce
malá špetka soli
5 lžic krupicového cukru
maliny
moučkový cukr

Postup

1.Nejprve vllijte smetanu do rendlíku a přiveďte k varu. Mezitím si do velké mísy nalámejte oba druhy čokolády na kousky. 2.Jakmile se smetana začne vařit, vlijte ji k čokoládě a nechte ji teplem smetany rozpustit. 3.Dále si vezměte vejce. Vzhledem k tomu, že se do pěny dávají vejce syrová, je opravdu potřeba, aby byla čerstvá. 4.Oddělte si bílky od žloutků. Bílky dejte do velké mísy a s malou špetkou soli ušlehejte ručním šlehačem tuhý sníh. 5.Poté přidávejte postupně po lžících cukr a vždy důkladně dále šlehejte, dokud nebudou ve sněhu krystalky cukru a sníh bude krásně lesklý.
6.Teď důkladně promíchejte čokoládu se smetanou a přidejte i žloutky - vše spojte dohromady. Do bílkového sněhu nejprve přidejte asi 2 polévkové lžíce čokoládové směsi a důkladně vmíchejte, nakonec přidejte zbytek čokolády a stěrkou promíchejte - snažte se míchat opatrně, aby vám neunikl všechen vzduch ze sněhu. 7.Plňte do skleniček a dejte vychladnout do lednice alespoň  na 2 hodiny. Před podáváním posypte moučkovým cukrem a přidejte maliny. 
DSCN0629.jpg DSCN0626.jpg DSCN0632.jpg DSCN0637.jpg

Připravte si ještě