Čokoládová pěna


Ingredience
6 x 
300 ml tučné smetany ke šlehání (40%)
225 g hořké čokolády (75 % kakaa)
75 g mléčné čokolády
4 čerstvá vejce
malá špetka soli
5 lžic krupicového cukru
maliny
moučkový cukr
225 g hořké čokolády (75 % kakaa)
75 g mléčné čokolády
4 čerstvá vejce
malá špetka soli
5 lžic krupicového cukru
maliny
moučkový cukr
Postup
1.Nejprve vllijte smetanu do rendlíku a přiveďte k varu. Mezitím si do velké mísy nalámejte oba druhy čokolády na kousky.
2.Jakmile se smetana začne vařit, vlijte ji k čokoládě a nechte ji teplem smetany rozpustit.
3.Dále si vezměte vejce. Vzhledem k tomu, že se do pěny dávají vejce syrová, je opravdu potřeba, aby byla čerstvá.
4.Oddělte si bílky od žloutků. Bílky dejte do velké mísy a s malou špetkou soli ušlehejte ručním šlehačem tuhý sníh.
5.Poté přidávejte postupně po lžících cukr a vždy důkladně dále šlehejte, dokud nebudou ve sněhu krystalky cukru a sníh bude krásně lesklý.
6.Teď důkladně promíchejte čokoládu se smetanou a přidejte i žloutky - vše spojte dohromady. Do bílkového sněhu nejprve přidejte asi 2 polévkové lžíce čokoládové směsi a důkladně vmíchejte, nakonec přidejte zbytek čokolády a stěrkou promíchejte - snažte se míchat opatrně, aby vám neunikl všechen vzduch ze sněhu.
7.Plňte do skleniček a dejte vychladnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posypte moučkovým cukrem a přidejte maliny.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz