Čokoládový koláč s malinami

DSCN0485.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm
1 balení karamelových sušenek lotus (250 g)
70 g rozpuštěného másla
500 g smetany ke šlehání
450 g kvalitní čokolády (cca 70% kakaa)
200 g malin
moučkový cukr na posypání

Postup

1.Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. Sušenky důkladně rozsekejte v mixéru (dejte pozor, aby vám tam nezůstaly kousky sušenek) a přilijte rozpuštěné máslo. 2.Společně promíchejte tak, aby vám vznikla hmota připomínající mokrý písek a namačkejte na dno i stěny koláčové formy. 3.Dejte do trouby a pečte 10 - 15 minut. Vyndejte a nechte vychladit. Mezitím si do kastrůlku nalijte smetanu, přiveďte ji k bodu varu a odstavte.
4.Do mísy si nalámejte čokoládu a zalijte smetanou. Důkladně míchejte metličkou, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Připravený čokoládový krém nalijte na korpus a dejte vychladit do lednice (nejlépe přes noc). 5.Na hotový vychladlý koláč nasypte maliny a poprašte moučkovým cukrem. 
DSCN0484.jpg DSCN0487.jpg

Připravte si ještě