Veganský čokoládový koláč bez lepku

Vaříme zdravě
20231216_092953.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm

na spodní vrstvu

100 g lískových oříšků
170 g bezlepkových ovesných vloček
4 lžíce kokosového oleje
5 lžic javorového sirupu
2 lžíce kakaa

na náplň

225 g kešu oříšků
180 ml javorového sirupu
25 g kakaa
špetka soli
100 g kokosového oleje
55 g rozpuštěné hořké čokolády
špetka soli

Postup

1.Nejprve je potřeba namočit kešu oříšky do vody na cca 3 hodiny. Potom si zapněte troubu na 175 °C. 2.Nyní si připravte spodní vrstvu. Do food processoru vsypte lískové ořechy a rozsekejte je nahrubo, přidejte kokosový olej, javorový sirup, kakao, sůl a opět zapněte mixér dokud se směs nespojí dohromady. 3.Těsto přendejte do koláčové formy a utlačte po celé ploše i do krajů. 4.Pečte v troubě cca 17 minut. 5.Korpus nechte vychladnout a mezitím si můžete připravit náplň. 6.Do vysoké nádoby pro šlehání tyčovým mixérem nebo do výkonného stolního mixéru dejte okapané kešu oříšky, přidejte kokosový olej, javorový sirup, sůl, kakao a rozmixujte dohladka. Nakonec přišlehejte i rozpuštěnou čokoládu.
7.Hustou směs vlijte na vychlazený korpus, uhlaďte a dejte na 1 hodinu do mrazáku. 8.Poté přendejte do lednice a nechte chladnout alespoň 4 hodiny. 9.Před podáváním nechte chvilku povolit v pokojové teplotě a můžete podávat. Dozdobte malinami a strouhanou čokoládou.
20231215_172013.jpg 20231215_172138.jpg 20231215_172350.jpg 20231215_172904.jpg 20231215_173231.jpg 20231215_182311.jpg 20231215_185739.jpg 20231215_191301.jpg 20231216_134722.jpg 20231216_134726.jpg

Připravte si ještě