Bezlepkový tvarohový koláč


Ingredience

4 vejce
malá špetka soli
2 tučné tvarohy ve vaničce
6 lžic cukru krupice
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce škrobu
půl lžíce vanilkové pasty nebo 1 vanilkový cukr
kůra z půlky citrónu
hrst rozinek
malá špetka soli
2 tučné tvarohy ve vaničce
6 lžic cukru krupice
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce škrobu
půl lžíce vanilkové pasty nebo 1 vanilkový cukr
kůra z půlky citrónu
hrst rozinek
na posypání
2 lžíce cukru krupice a půl lžičky skořicePostup
1.Nejdříve si oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte malou špetku soli a vyšlehejte v tuhý sníh.
2.V jiné míse důkladně smíchejte žloutky s tvarohy, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkou a škrobem.
3.Sníh z bílků opatrně přimíchejte ke směsi, přidejte rozinky a citrónovou kůru. Společně promíchejte.
4.Troubu předehřejte na 180 °C.
5.Plech nebo zapékací mísu vyložte pečicím papírem a nalijte těsto.
6.Pečte do zlatova cca 30 - 35 minut.
7.Ihned po vytažení posypte cukrem se skořicí. Nechte lehce zchladnout a můžete podávat.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz