Bezlepkový tvarohový koláč

Vaříme zdravě
DSC_0879.jpg
Ingredience
 19x28 cm
4 vejce
malá špetka soli
2 tučné tvarohy ve vaničce
6 lžic cukru krupice
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce škrobu
půl lžíce vanilkové pasty nebo 1 vanilkový cukr
kůra z půlky citrónu
hrst rozinek

na posypání

2 lžíce cukru krupice a půl lžičky skořice

Postup

1.Nejdříve si oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte malou špetku soli a vyšlehejte v tuhý sníh. 2.V jiné míse důkladně smíchejte žloutky s tvarohy, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkou a škrobem.  3.Sníh z bílků opatrně přimíchejte ke směsi, přidejte rozinky a citrónovou kůru. Společně promíchejte. 
4.Troubu předehřejte na 180 °C. 5.Plech nebo zapékací mísu vyložte pečicím papírem a nalijte těsto. 6.Pečte do zlatova cca 30 - 35 minut. 7.Ihned po vytažení posypte cukrem se skořicí. Nechte lehce zchladnout a můžete podávat.
DSC_0863.jpg DSC_0868.jpg DSC_0872.jpg DSC_0876.jpg

Připravte si ještě