Bezlepkové brownies s avokádem

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě
DSCN1824.jpg
Ingredience
 19x28 cm
4 vejce
2 zralá avokáda
60 g kvalitního kakaa
3 lžičky kypřícího prášku (bezlepkového)
4 vrchovaté lžíce kokosové mouky
2 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce kokosového cukru
špetka soli
70 ml kokosového oleje (rozpuštěného)
70 ml medu nebo javorového sirupu
100 g kvalitní hořké čokolády

Postup

1.Nejprve si prošlehejte vejce, přilijte rozpuštěný kokosový olej (kdo chce, může použít stejné množství rozpuštěného másla) a med. 2.V mixéru si dohladka rozmixujte avokádo a přimíchejte k vaječné směsi.  3.Ve druhé míse si smíchejte veškeré suché ingredience a postupně přidávejte k tekutým surovinám. Nakonec přimíchejte i posekanou čokoládu. 4.Těsto dejte do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy nebo použijte papír na pečení. (Použila jsem skleněnou zapékací formu o velikosti 28x17 cm). Pečte v předehřáté troubě na 190°C 20 minut.
5.Nechte vychladnout a poté nakrájejte a podávejte. Brownies vydrží i dlouho v lednici nebo se může zamrazit. 6.Jestli se bojíte chuti avokáda v brownies, tak nemusíte. Avokádo tam není cítit, ale krásně brownies zvláční a navíc obsahuje zdravé tuky a spoustu vitamínů. 
DSCN1796.jpg DSCN1801.jpg DSCN1806.jpg DSCN1818.jpg

Připravte si ještě