Brownies z červené řepy

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě
DSC_0447.jpg
Ingredience
 19x28 cm
200 g hořké čokolády
100 g másla
500 g vařené červené řepy
160 g hnědého (třtinového) cukru
1 lžička vanilkového extraktu
3 vejce
50 g špaldové mouky
50 g mletého kokosu
1 lžička jedlé sody

Postup

1.Červenou řepu uvařte ve vodě do měkka (dá se koupit i předvařená). Nechte ji vychladnout, oloupejte ji a nastrouhejte najemno. Ve vodní lázni nechte rozpustit nalámanou čokoládu společně s máslem. Rozpuštěné přidejte do mísy k řepě. 2.Celá vejce vyšlehejte společně s cukrem do pěny. Přidejte vanilkový extrakt a také vmíchejte k řepě. Nakonec přisypte mouku smíchanou s kokosem a jedlou sodou a opatrně promíchejte.
3.Menší plech s vyšším okrajem nebo hranatou zapékací misku vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte těsto a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Brownies je díky řepě velice vláčné. Podávejte vychlazené.
DSC_0448.jpg DSC_0454.jpg

Připravte si ještě