Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Polévka z pečené dýně

DSC_0011.jpg
Ingredience
4 x 
2 máslové dýně
1 šalotka
cca 1 cm zázvoru
několik stroužků česneku
olivový olej
100 ml kokosového mléka
750 ml zeleninového vývaru nebo vody
kousek chilli papričky
petrželka
sůl
pepř
mletý kmín
muškátový květ

Postup

1.Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C. Máslové dýně (mohou být i hokaido) podélně rozkrojte a dejte do pekáče vnitřní stranou nahoru. Osolte, opepřete a dýně zalijte olivovým olejem. 2.K dýním můžete přidat několik stroužků česneku, aby dodaly dýně chuť. 3.Dejte do trouby a pečte cca 40 minut (můžete je uprostřed pečení na chvíli otočit, aby do sebe nasákly olej ochucený česnekem), asi 5 minut před koncem pečení dejte troubu na 250 °C, aby se dýně pořádně opekly. 4.Vyndejte z trouby a nechte krátce prochladnout. 5.Mezitím si rozpalte hrnec, přilijte olivový olej a orestujte si šalotku pokrájenou nadrobno (můžete restovat lehce dozlatova, aby šalotka dodala polévce barvu a chuť), poté přidejte nastrouhaný zázvor a kousek chilli papričky.
6.A nyní už přijde na řadu opět dýně. Tu si vydlabejte ze slupky lžící a celou dužinu (samozřejmě bez jadérek) přidejte do hrnce. Nechte ještě krátce orestovat a zalijte vývarem či vodou a promíchejte. 7.Nechte projít varem a ponorným mixérem polévku rozmixujte dohladka.  8.Osolte, opepřete a okořeňte mletým kmínem a muškátovým květem. Nakonec přilijte kokosové mléko. 9.Podávejte posypané petřelovou natí a chilli papričkou.
DSC_0511.jpg DSC_0517.jpg DSCN0404.jpg DSC_0006.jpg

Připravte si ještě