Thajská kuřecí polévka s nudlemi

Mezinárodní kuchyně
DSC_0914.jpg
Ingredience
6 x 
2 lžíce oleje
2 kuřecí prsa
sůl
pepř
1 červená paprika
1 velká cibule
3 jarní cibulky
3 stroužky česneku
3cm kousek zázvoru
50 g červené kari pasty
400 ml kokosového mléka
1,5 l kuřecího vývaru
1 lžíce rybí omáčky
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce citronové šťávy
200 g rýžových nudlí

Postup

1.Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky. Osolte je a opepřete. 2.Papriku nakrájejte na proužky, cibuli na klínky, jarní cibulku na kolečka a česnek na plátky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno. 3.V nepřilnavém hrnci nejdříve rozpalte lžíci oleje. Vložte nakrájená kuřecí prsa a zprudka je opečte ze všech stran. Vyndejte z hrnce a odložte na chvíli stranou. 4.Do hrnce přilijte druhou lžíci oleje. Nechte rozpálit a vsypte nakrájenou papriku, cibuli, jarní cibulku a česnek. 3 minuty společně restujte. Průběžně promíchávejte, aby se česnek nezačal pálit.  5.Poté přidejte nastrouhaný zázvor, promíchejte a poté přidejte kari pastu. Společně promíchejte a restujte, dokud nezačne kari pasta vonět.
6.Nyní zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Přiveďte k varu a dochuťte rybí omáčkou, třtinovým cukrem a citronovou šťávou. Do hrnce vraťte kuřecí maso. 7.Vařte asi 12 minut. Mezitím si uvařte rýžové nudle podle návodu. Když je polévka uvařená, přidejte do ní nudle a můžete podávat. 
DSC_0910.jpg DSC_0911.jpg DSC_0912.jpg DSC_0916.jpg

Připravte si ještě