Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Rýžové nudle s hovězím masem a houbami shimeji

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
37398829_10212236934829875_2112123955346145280_n.jpg
Ingredience
4 x 
80 ml sojové omáčky
160 ml vody
30 g hnědého cukru
4 KL tapiokového škrobu
300 g hub shimeji
400 g hovězí roštěné
300 g pak choi
200 g širokých rýžových nudlí
2 lžíce oleje
malá špetka soli
pepř

Postup

1.Roštěnou nakrájejte na tenké nudličky, houby očistěte, odstraňte přízemní část a lehce omyjte. Houby shimeji jsou jedny z nejoblíbenějších japonských hub. Často rostou na kmenech spadaných stromů na plážích, proto se jim také říká plážové houby. 2.Dále si omyjte pak choi, odstraňte tvrdou spodní část a pokrájejte na širší nudličky. 3.Nyní si připravte omáčku promícháním sojové omáčky, vody, cukru a škrobu.
4.Rozpalte si wok nebo jinou pánev s vyšším okrajem, poté vlijte část oleje a zprudka opečte maso z obou stran dozlatova, vyndejte z pánve, dolijte olej a nyní zprudka opečte houby a po chvilce přidejte i pak choi. 5.Pár minut opékejte dozlatova, vraťte zpět maso, lehce osolte a opepřete, přidejte uvařené a okapané nudle a vlijte připravenou omáčku. Krátce povařte a můžete podávat.
37388655_10212236929669746_8674957614267760640_n.jpg 37354286_10212236929789749_1572781676214353920_n.jpg 37388602_10212236934669871_8036999535945318400_n.jpg 37390806_10212236934789874_177203689138683904_n.jpg

Připravte si ještě