Rýžové nudle s hovězím masem a houbami shimeji



Ingredience
4 x 
80 ml sojové omáčky
160 ml vody
30 g hnědého cukru
4 KL tapiokového škrobu
300 g hub shimeji
400 g hovězí roštěné
300 g pak choi
200 g širokých rýžových nudlí
2 lžíce oleje
malá špetka soli
pepř
160 ml vody
30 g hnědého cukru
4 KL tapiokového škrobu
300 g hub shimeji
400 g hovězí roštěné
300 g pak choi
200 g širokých rýžových nudlí
2 lžíce oleje
malá špetka soli
pepř
Postup
1.Roštěnou nakrájejte na tenké nudličky, houby očistěte, odstraňte přízemní část a lehce omyjte. Houby shimeji jsou jedny z nejoblíbenějších japonských hub. Často rostou na kmenech spadaných stromů na plážích, proto se jim také říká plážové houby.
2.Dále si omyjte pak choi, odstraňte tvrdou spodní část a pokrájejte na širší nudličky.
3.Nyní si připravte omáčku promícháním sojové omáčky, vody, cukru a škrobu.
4.Rozpalte si wok nebo jinou pánev s vyšším okrajem, poté vlijte část oleje a zprudka opečte maso z obou stran dozlatova, vyndejte z pánve, dolijte olej a nyní zprudka opečte houby a po chvilce přidejte i pak choi.
5.Pár minut opékejte dozlatova, vraťte zpět maso, lehce osolte a opepřete, přidejte uvařené a okapané nudle a vlijte připravenou omáčku. Krátce povařte a můžete podávat.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz