Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Rýžové nudle s krůtím masem a zeleninou

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
IMG_20181210_205959.jpg
Ingredience
4 x 
400 g krůtích prsou
150 ml vody
4 lžíce sojové omáčky
4 lžíce omáčky teriyaky
1 lžíce tapiokového škrobu
1/2 lžičky rybí omáčky
2 lžíce hnědého cukru
olej
2 mrkve
1 červená paprika
kousek brokolice
1 lžička sušené chilli papričky
200 g rýžových nudlí
2 vejce

Postup

1.Nejprve si v míse připravte omáčku smícháním vody, sojové, teriyaky a rybí omáčky, škrobu a hnědého cukru. 2.Nákrajejte si maso na nudličky, mrkev a papriku na tenké nudličky a brokolici na menší růžičky. 3.Dále si rozehřejte pánev, přidejte trochu oleje a zprudka na něm orestujte krůtí maso. 4.Opečené maso přendejte do omáčky. 5.Do hrnce si dejte vařit vodu na rýžové nudle a osolte ji. Jakmile se voda začne vařit, vložte nudle a uvařte dle návodu na obalu. 6.Na pánev přidejte opět trochu oleje a nyní zprudka orestujte veškerou zeleninu do poloměkka, to potrvá cca 5 minut. Průběžně míchejte.
7.Vložte omáčku s masem zpět do pánve a promíchejte, krátce provařte. 8.V jiné pánvi si rozehřejte trochu oleje, rozšlehejte si dvě vejce a zprudka za stálého míchání orestujte, snažte se pomocí vařečky natrhat na malé kousky. 9.Hotové propláchnuté rýžové nudle vložte do pánve, vaječné kousky také vmíchejte do nudlí a podávejte.
IMG_20181210_202202.jpg IMG_20181210_202905.jpg IMG_20181210_205221.jpg IMG_20181210_205956.jpg

Připravte si ještě