Tagliatelle s hovězím ragú

DSCN2679.jpg
Ingredience
4 x 
700 g hovězího krku
800 g krájených rajčat v konzervě
2 lžíce rajského protlaku
1 šalotka
3 stroužky česneku
1 lžička fenyklových semínek
1 lžička chilli vloček
sůl
pepř
100 ml červeného vína
2 bobkové listy
1 lžička sušených bylinek (italských)
1 lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvé bazalky
2 lžičky balsamikového octa
3 lžíce olivového oleje
500 g čerstvých těstovin (tagliatelle)
pecorino nebo parmazán na posypání

Postup

1.Hovězí krk si nakrájejte na kostky. Rozpalte si velký hrnec, přidejte polovinu olivového oleje a vložte maso, osolte, opepřete a orestujte dozlatova ze všech stran na vysokou teplotu. Maso vyndejte a uchovejte teplé. 2.Teplotu trochu snižte. Do pánve vlijte zbytek oleje, přisypte na půlkolečka pokrájenou šalotku a pár minut orestujte, přidejte česnek pokrájený na plátky, fenykl a chilli. Asi minutu opékejte a přidejte rajský protlak. Opečte ho pár minut dokud neztmavne. 3.Přilijte červené víno a důkladně míchejte po celém dnu hrnce - víno krásně uvolní připečené kousky, ve kterých je nejvíce chuti. 
4.Vlijte konzervy rajčat, přisypte tymián, směs sušených bylinek, bobkový list a přilijte balsamiko. Osolte, opepřete a vložte zpět maso. Přilijte trochu vody. 5.Duste pod pokličou na nízkou teplotu přibližně 2 hodiny (záleží na mase), dokud se nebude maso rozpadat. Průběh vaření kontrolujte a dle potřeby dolévejte vodu. 6.Jakmile je maso měkké, natrhejte ho pomocí vařečky nebo vidličky na menší kousky/vlákna a do omáčky přimíchejte hrst posekané bazalky. 7.Uvařte si těstoviny dle návodu na obalu a přidejte je do omáčky. 8.Podávejte posypané sýrem.
DSCN2667.jpg DSCN2669.jpg DSCN2672.jpg DSCN2673.jpg DSCN2676.jpg DSCN2685.jpg

Připravte si ještě