Boloňská omáčka


Ingredience
4 x 
250 g hovězího mletého masa
250 g vepřového mletého masa
3 mrkve
olivový olej
1,5 dcl červeného vína
2 stroužky česneku
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
1 lžíce rajského protlaku
1,5 dcl mléka
sůl
pepř
worcester
oregáno (možno i sušené)
250 g vepřového mletého masa
3 mrkve
olivový olej
1,5 dcl červeného vína
2 stroužky česneku
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
1 lžíce rajského protlaku
1,5 dcl mléka
sůl
pepř
worcester
oregáno (možno i sušené)
Postup
1.Cibuli si nakrájejte najemno a mrkve nastrouhejte nahrubo. Pánev rozpalte, nalijte olivový olej a přidejte cibuli a mrkev. Společně restujte.
2.Osolte, opepřete a přidejte prolisované stroužky česneku a oregáno. Zhruba dvě minuty restujte. Přidejte mleté maso.
3.Když maso zhnědne, přidejte rajský protlak a podlijte vínem. Nechte vypařit alkohol a přidejte loupaná rajčata. Ochuťte worcesterovou omáčkou a společně vařte.
4.Když je maso měkké, přilijte mléko a případně dosolte a dopepřete. Podávejte s těstovinami, posypané parmazánem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz