Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Boloňská omáčka

Mezinárodní kuchyně
DSCN1925.jpg
Ingredience
4 x 
250 g hovězího mletého masa
250 g vepřového mletého masa
3 mrkve
olivový olej
1,5 dcl červeného vína
2 stroužky česneku
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
1 lžíce rajského protlaku
1,5 dcl mléka
sůl
pepř
worcester
oregáno (možno i sušené)

Postup

1.Cibuli si nakrájejte najemno a mrkve nastrouhejte nahrubo. Pánev rozpalte, nalijte olivový olej a přidejte cibuli a mrkev. Společně restujte. 2.Osolte, opepřete a přidejte prolisované stroužky česneku a oregáno. Zhruba dvě minuty restujte. Přidejte mleté maso. 3.Když maso zhnědne, přidejte rajský protlak a podlijte vínem. Nechte vypařit alkohol a přidejte loupaná rajčata. Ochuťte worcesterovou omáčkou a společně vařte.
4.Když je maso měkké, přilijte mléko a případně dosolte a dopepřete. Podávejte s těstovinami, posypané parmazánem.
DSCN1912.jpg DSCN1902.jpg DSCN1911.jpg DSCN1917.jpg DSCN1920.jpg DSCN1924.jpg

Připravte si ještě