Ciabatty se sušenými rajčaty

Mezinárodní kuchyně
IMG_20200407_210655_resized_20200408_104805953.jpg
Ingredience
4 x 
300 ml vlažné vody
4 lžíce olivového oleje
500 g hladké mouky 
2 lžičky soli
21 g čerstvého droždí
lžíce najemno pokrájených sušených rajčat v oleji
lžíce hladké mouky na posypání

Postup

1.Nejdříve si vypracujte těsto, které necháte kynout. Já používala domácí pekárnu. Vložila jsem ingredience v pořadí, v jakém jsou napsané v ingrediencích (kromě mouky na posypání, ta se používá až po vykynutí). 2.Pokud nebudete používat pekárnu tak si buď ručně, nebo v robotu s hnětacím hákem z ingrediencí vytvořte hladké nelepivé těsto. Je potřeba ho důkladně propracovat. 3.Těsto nechte hodinu a půl kynout buď v pekárně na program těsto, nebo na teplém místě v míse přikryté utěrkou.  4.Když je těsto vykynuté, nejdříve si předehřejte troubu na 220 °C a vložte do trouby rendlík s horkou vodou.
5.Vykynuté těsto přeneste na pomoučený vál, rozdělte ho a vytvarujte požadované obdelníkové tvary. Z tohoto množství jsem měla 4 menší bagety, můžete klidně rozdělit těsto jen napůl a vytvořit dvě bagety. 6.Na plech si dejte pečicí papír nebo podložku a posypte ji lehce moukou. Na mouku naskládejte ciabatty a zvrchu je také posypte moukou. 7.Vložte do trouby a pečte 10 minut. Po této době vyndejte z trouby nádobu s vodou a dopékejte dalších 10 minut. 8.Když jsou ciabatty upečené, nechte je na mřížce zchladnout a můžete podávat.
IMG_20200407_200901_resized_20200408_104804253.jpg IMG_20200407_201236_resized_20200408_104803324.jpg IMG_20200407_201349_resized_20200408_104807609.jpg IMG_20200407_210646_resized_20200408_104806832.jpg

Připravte si ještě