Domácí rohlíky

Ingredience
10 x 
na těsto
300 ml mléka25 g povoleného másla nebo 1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice
500 g hladké mouky
12 g čerstvého droždí
na dokončení
1 vejce2 lžíce mléka
hrubozrnná sůl
kmín, semínka, mák
Postup
1.Pokud děláte těsto na rohlíky v domácí pekárně, vložte do pekárny ingredience v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto.
2.Pokud pekárnu nepoužíváte, nejprve si vezměte menší misku nebo hrnek. Rozdrobte do ní droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte malým množstvím z uvedeného mléka. Mléko lehce ohřejte, aby bylo vlahé. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.
3.Ve větší míse smíchejte mouku, sůl, máslo nebo olej a zbytek mléka. Když vzejde kvásek, přidejte ho do mísy a vypracujte hladké těsto. Nechte pod utěrkou vykynout. Bude to trvat asi třičtvrtě hodiny.
4.Nyní už je postup stejný. Těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 10 dílů. Každý dílek lehce rozválejte válečkem a srolujte do tvaru rohlíku. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 35 minut kynout.
5.Troubu předehřejte na 180 - 190 °C. Vejce rozšlehejte s mlékem.
6.Když vám rohlíky vyběhnou pomašlujte je vajíčkem s mlékem a posypte hrubozrnou solí a kmínem, semínky nebo mákem.
7.Pečte 15 - 20 minut. Po upečení nechte na mřížce vychladnout.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz