Špaldové sušenky s brusinkami a čokoládou

20231124_150637.jpg
Ingredience
22 x 
170 g povoleného másla
220 g třtinového cukru
2 vejce
1/2 lžičky vanilky
špetka soli
1 lžička kypřicího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
40 g mletých mandlí
300 g špaldové mouky
velká hrst sušených brusinek
100 g mléčné čokolády

Postup

1.Troubu předehřejte na 175 °C. 2.Do mísy či mísy od roboty dejte povolené máslo, přisypte cukr a vyšlehejte do světlého krému. Přidejte vanilku a vejce a pokračujte ve šlehání do kompaktní hmoty. 3.Za stálého míchání na pomalé otáčky přisypte mouku, mandle, sodu, sůl a kypřicí prášek. Jakmile je směs propojená, vsypte posekanou čokoládu a brusinky.
4.Pomocí tvořítka na zmrzlinu tvořte kopečky na papírem na pečení vystlaný plech. Nechávejte dostatečné rozestupy. 5.Pečte cca 13 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce a můžete podávat.
20231124_135345.jpg 20231124_141558.jpg 20231124_142014.jpg 20231124_142320.jpg 20231124_142544.jpg 20231124_144402.jpg 20231124_153644.jpg

Připravte si ještě