Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Ovesné sušenky ze špaldové mouky

Vaříme zdravě
DSC_0482.jpg
Ingredience
18 x 
1 hrnek jemných ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku mletých ořechů (vlašské, lískové...)
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilkového extraktu
140 g másla
3 lžíce javorového sirupu
 
banánovo-kokosové sušenky (přidáme půlku rozmačkaného banánu a 3 lžíce kokosu

brusinkovo-čokoládové sušenky (přidáme hrst pokrájených brusinek a hrst pokrájené hořké čokolády)

Postup

1.V rendlíku rozehřejte máslo společně s javorovým sirupem. V míse smíchejte vločky, přesátou mouku s práškem do pečiva, cukr, oříšky, skořici a vanilkový extrakt. Přilijte rozpuštěné máslo se sirupem a důkladně promíchejte. 2.Směs jsem rozdělila na dvě části. Do první poloviny jsem přidala rozmačkanou půlku banánu a kokos. Do druhé poloviny jsem přidala posekané brusinky a čokoládu. Můžete vyzkoušet různé druhy přidáním semínek, oříšku, sušeného ovoce... Plech vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír.
3.Z těsta v ruce vytvořte kuličku a na plechu ji rozmáčkněte. Na jeden velký plech se mi vešlo 9 sušenek.  4.Pečte v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 20 minut, aby sušenky lehce zezlátly. Když jsou sušenky upečené ihned je sundejte z plechu. 
DSC_0461.jpg DSC_0463.jpg DSC_0472.jpg DSC_0478.jpg DSC_0485.jpg

Připravte si ještě